10 lucruri uimitoare despre drojdie

In Stiri de ultima ora din lifestyle
image001

Stiai ca exista mai mult de 500 de specii si mii de soiuri de drojdie care pot fi gasite in sol, lichide zaharate (in fructe si flori) si pe suprafata plantelor si animalelor?

Ei bine, drojdia joaca un rol important in industria painii si a bauturilor alcoolice si are o larga aplicare in biotehnologie. Mai jos ti-am pregatit alte cateva informatii interesante despre drojdie:

#1. O singura celula de drodjie are 3 pana la 5 microni in diametu. Coloniile vizibile de drojdie sunt compuse din cel putin un million de celule. Pachetul de drojdie pe care il folosim pentru gatit contine miliarde de astfel de celule.

#2. Ca si in cazul altor organisme eucariote, AND-ul drojdiei este situate in interiorul nucleului. Drojdia contine, de asemenea, mitocondrii, acele componente responsabile de producerea energiei.

#3. 25% din genele drojdiei pot fi gasite in genomul uman.

#4. Anton van Leeuwenhoek este cel care a vazut pentru prima data celulele drojdiei la microscop, dar nu a reusit sa le identifice ca entitati vii. Aproape doua secole mai tarziu in 1857, Louise Pasteur a descoperit ca acele celule de drojdie sunt responsabile pentru prepararea berii in loc de catalizatorii chimici, asa cum credeau oamenii la acea vreme.

Citeste si aceasta stire:  Orice sarcina este mai usoara cu ajutorul unui transpalet electric!

#5. Drojdia transforma zaharul din mediu lichid in alcool si dioxid de carbon si imbunatateste aroma berii si a vinului. A fost folosita pentru fabricarea berii si a vinului cu mii de ani inainte de a fi descoperita.

#6. Drojdia poate schimba gustul si mirosul berii in sute de moduri. Aceasta poate produce 600 de compusi diferiti care afecteaza aroma bauturilor alcoolice.

#7. Drojdia joaca, de asemenea, un rol extrem de important in fabricarea painii si a aluatului. Romanii antici au aflat ca aluatul lasat la soare poate fi readus la viata dupa adaugarea zaharului. Fara sa stie, au descoperit drojdia in acest mod.

#8. Drojdia de bere este adesea folosita ca supliment alimentar datorita continutului ridicat de vitamin din grupul B.

#9. Drojdia de bere este folosita ca organism model in laboratoarele din intreaga lume. Caile moleculare si genetica drojdiei de bere sunt vitale pentru intelegerea mecanismelor de imbatranire a celulei eucariote.

#10. Drojdia este utilizata frecvent in industria biocombustibilului(pentru fabricarea etanolului) si pentru degradarea uleiurilor, a materialelor explosive, a hidrocarburilor si a acizilor grasi din zonele poluate.

Citeste si aceasta stire:  Cum poti sa joci la loto online

Asadar, drojdia este un organism surprinzator ale carui proprietati reusesc sa impresioneze in multe arii de activitate din zilele noastre. Industria panificatiei este una dintre cele mai reprezentative si este locul in care drojdia se bucura de o mare atentie din partea specialistilor acestui domeniu.

Ca jucator cheie in industria drojdiilor si a proceselor de fermentatie, la nivel global, Lesaffre proiecteaza, produce si comercializeaza solutii inovatoare pentru zona panificatiei. Studiind in detaliu nevoile clientilor si evolutia trendurilor in industria de panificatie, Lesaffre Romania pune la dispozitia clientilor solutii tailor made, de la reteta, concept si design si pana la solutii de promovare.

You may also read!

Incendii în Los Angeles: nori de cenușă încărcați cu otravă cancerigenă

Cifrele privind incendiile care fac ravagii în California sunt la fel de uluitoare ca imaginile care sosesc de acolo.

Read More...

Elon Musk, influent si in Europa, nu doar in Statele Unite

Prin luarile sale de pozitie, multimiliardarul american a iritat mai multe tari europene. Elon Musk sustine, prin postarile sale,

Read More...

Vanzari record la duty free-urile din Dubai

Dubai Duty Free a anuntat vanzari record pe anul trecut: 2,16 miliarde de dolari.Vanzarile au crescut mai ales spre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro