Mierea de Manuka, aliatul imunitatii

In Stiri din sanatate de ultima ora
miere de manuka

Natura ne ofera o multime de solutii pentru un corp sanatos si energic. Una dintre aceste solutii este mierea de Manuka. Cunoscuta drept cel mai puternic antibiotic natural, aceasta miere are proprietati incredibile. Conform expertilor, daca este introdusa in alimentatie poate face adevarate minuni.

Ce este mierea de Manuka?

Este o miere obtinuta din arborele de Manuka, regasit in Noua Zeelanda. Cu un continut bogat in Metilglioxal, aceasta miere lupta cu succes impotriva bacteriilor si este recunoscuta pentru numeroasele sale beneficii, care mai de care mai interesante.

Atata vreme cat alegi sa consumi miere de Manuka in fiecare zi, rezultatele pot fi incredibile.

Care sunt principalele beneficii ale acestui tip de miere?

  1. Distruge infectiile bacteriene si fungice. De multe ori, are capacitatea de a elimina bacteriile, infectiile cu stafilococi si infectiile fungice cu 50% mai mare decat antibioticele pe care le gasesti in farmacii. Poate sa elimine chiar si infectiile cu stafilococ auriu, care este foarte rezistent la antibiotice.
  2. Ajuta la eliminarea problemelor gastrice si intestinale. Aciditatea si refluxul gastric sunt probleme foarte des intalnite la romani, iar cauza principala este consumul de antibiotice fara reteta. Utilizarea antibioticelor in exces duce la dezvoltarea unor bacterii din ce in ce mai puternice, care nu mai pot fi ucise decat cu medicamente foarte puternice. Administrarea unor medicamente puternice ataca flora intestinala si genereaza probleme gastrice extrem de neplacute. Aceasta miere este un puternic medicament care poate rezolva acidicatea si refluxul gastric.
  3. Previne infectiile sistemului respirator. Durerile in gat, rinita alergica, astmul, sinuzita, bronsita cronica, pneumonia si o multime de alte probleme respiratorii pot fi vindecate sau ameliorate cu cateva lingurite de miere. Pe langa rezolvarea acestor probleme, mierea de Manuka genereaza si o stare generala de bine in intregul organism.
  4. Este de mare ajutor in sanatatea orala. Multumita proprietatilor sale antimicrobiene, mierea de Manuka scade riscul de formare a placii dentare, luptand impotriva cariilor. Poate sa lupte chiar si impotriva unor probleme mai grave, cum ar fi parodontoza. Pe lista beneficiilor orale pe care le are se numara si reducerea semnificativa a sangerarii gingiilor.
  5. Este un produs excelent pentru piele. Aplicata extern, grabeste vindecarea ranilor si a arsurilor si de asemenea, poate sa elimine problemele tenului, precum exemele si acneea.
  6. Lupta impotriva insomniei. Oamenii care sufera de insomnie ar trebui sa consume in fiecare seara miere de manuca. Aceasta elibereaza in organism un corp glicogen cu ajutorul caruia corpul functioneaza mai bine in timpul somnului. O lingurita de miere de Manuka intr-un pahar cu lapte duc la un somn odihnitor si la stimularea productiei de melatonina.
Citeste si aceasta stire:  Gripa aviară face ravagii în Cehia

Cum poate fi consumata?

Dat fiind faptul ca are un gust foarte bun, aceasta miere poate fi consumata la fel ca orice alt tip de miere. Doza zilnica recomandata este de 3-4 lingurite pe zi, iar recomandarea medicilor este de a o consuma alaturi de un regim alimentar cat mai echilibrat.

Pentru o eficienta cat mai mare, este recomandat sa fie consumata cu aproximativ 30 de minute inainte de mesele principale ale zilei si este de preferat sa fie intensificat consumul inainte de perioadele reci ale anului, atunci cand sistemul imunitar tinde sa fie slabit.

Nu exista contraindicatii privind mierea de Manuka, exceptand faptul ca nu este recomandata copiilor mai mici de 12 luni.

Ce trebuie avut in vedere la achizitia mierii de Manuka?

  1. Provenienta mierii. Este esential ca mierea sa provina din Noua Zeelanda. Este singurul loc din lume in care se produce si din care se exporta.
  2. Continutul de MGO. Este substanta activa din miere, cunoscuta si sub denumirea de metilglioxal. Aceasta substanta se gaseste in nectarul florilor de Manuka si este cea care are proprietatile antibacteriene. Cu cat concentratia de MGO este mai mare, cu atat mierea este mai puternica. Factorul MGO poate sa fie 100+, 250+, 400+ sau 550+ sau 850+, unde 850+ este cel mai puternic, tratand inclusiv infectiile cu stafilococ auriu, sau infectiile extrem de puternice, care nu pot fi eliminate cu alt tip de medicament.
  3. Compania producatoare. Este important sa se tina cont si de compania care produce mierea, istoricul ei si modul in care o produce.
Citeste si aceasta stire:  Guvernatorul Floridei vrea sa ceara socoteala companiilor Pfizer si Moderna

Mierea de Manuka este, asadar, o adevarata minune a naturii. Merita sa fie consumata pentru o imunitate de fier.

You may also read!

Cod de conduita pentru site-urile de relații sentimentale

In Australia a intrat in vigoare un cod de conduita pe platformele frecventate de cei care sunt in cautarea

Read More...

Proteste la Viena dupa victoria Partidului Libertății

Cu peste 29 la suta din voturi, Partidul Libertatii, considerat la dreapta extrema a esichierului politic, a obtinut o

Read More...

Razboiul Israel-Hamas afecteaza puternic industria turismului

Potrivit ministerului Turismului din Israel, pierderile, pe anul in curs sunt de ordinul miliardelor de shekeli. Estimarile de pana acum

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro