Se transmite sau nu pe calea aerului ?  Una dintre enigmele COVID-19

In Stiri din sanatate de ultima ora

Organizatia Mondiala a Sanatatii ia in calcul o serie de concluzii privind transmiterea coronavirusului prin aerosoli, dar nu confirma, deocamdata, raspandirea COVID prin aer.

Precizarile din partea OMS vin dupa ce mai multi oameni de stiinta, specializati pe raspandirea bolilor prin aer, asa-numitii aerobiologi, au cerut forului mondial sa actualizeze informatiile legate de modul de transmitere a bolii si sa includa transmiterea prin aerosoli.

Pentru moment, Organizatia Mondiala a Sanatatii considera, pe baza dovezilor existente, ca noul virus se transmite prin contact direct sau indirect cu suprafete contaminate sau prin contact apropiat cu oamenii infectati, prin particule saliva si respiratorii, pe care bolnavul le expulzeaza cand tuseste, stranuta, vorbeste sau canta.

Nu este clar cat de des se transmite virusul pe calea aerului, prin aerosoli, comparativ cu transmiterea prin particule mai mari, cand bolnavul tuseste sau stranuta.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recunoaste concluziile aerobiologilor, dar nu confirma ferm raspandirea virusului prin aerosoli. OMS a transmis numai ca exista informatii credibile legate transmiterea prin aerosoli, in spatii inchise, cum ar fi restaurantele, salile de fitness sau in timpul repetitiilor de cor.

Citeste si aceasta stire:  China suferă pierderi economice din cauza strategiei de combatere a pandemiei

“E un pas in directia buna, dar e prea mic. E clar ca motorul pandemiei e o actiune cu raspandire mare, si cea mai buna explicatie pentru aceasta actiun este transmiterea prin aerosoli” – a declarat Jose Jimenez, de la Universitatea Colorado, unul dintre autorii studiului.

Comisie OMS pentru a elucida modul de gestionare a pandemiei

La presiunile unor tari, dar in principal la presiunile americanilor, OMS a infiintat o comisie care va evalua “in mod onest”, spune forul ONU, modul in care a fost gestionata pandemia de guvernele lumii. Mai exact, aceasta comisie ar urma sa faca lumina in privinta comportamentului Chinei, care initial a musamalizat amploarea epidemiei cu care se confrunta la sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an. Regimul comunist de la Beijing a ascuns multe informatii, a refuzat sa coopereze cu Organizatia Mondiala a Sanatatii, dupa cum reiese din documente obtinute recent de presa. Putini sunt insa cei care au incredere ca aceasta comisie va obtine rezultate concrete.

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro