China suferă pierderi economice din cauza strategiei de combatere a pandemiei

In Stiri din sanatate de ultima ora

Abordarea ‘zero COVID-19’ a pus China în contradicţie cu restul statelor lumii şi reclamă un cost economic tot mai mare, însă o strategie de renunţare la ea rămâne incertă câtă vreme autorităţile sunt îngrijorate de capacitatea sistemului medical de a face faţă şi a se adapta la apariţia de noi tulpini, notează Reuters într-un comentariu transmis joi.

Anul trecut, experţi medicali chinezi credeau că rate mai mari de vaccinare vor permite în cele din urmă Chinei să relaxeze restricţiile dure de deplasare şi testare odată cu încetinirea ratelor de infectare în alte părţi.

Apariţia variantei înalt transmisibile Omicron a coronavirusului a spulberat însă aceste speranţe.

În vreme ce unii analişti au etichetat abordarea Chinei drept ‘nesustenabilă’, mulţi experţi medicali locali – dar şi unii străini – spun că această ţară nu are de ales decât să continue, având în vedere sistemul său sanitar mai puţin dezvoltat.

Unii susţin chiar că economia Chinei ar putea ieşi mai puternică decât oricând dacă va ţine la distanţă Omicron.

Citeste si aceasta stire:  Migrena cronica si posibilitatile de tratament

‘Pentru o ţară mare cu o populaţie de 1,4 miliarde, trebuie spus că raportul cost/beneficii al măsurilor de prevenţie şi control a fost extrem de ridicat’, a afirmat sâmbătă într-un briefing de presă Liang Wannian, şeful grupului de experţi în prevenirea epidemiilor din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate.

Kristalina Gheorghieva, directorul general al FMI, a chemat China săptămâna trecută să-şi ‘reevalueze’ abordarea, care a devenit acum o ‘povară’ atât pentru economia chineză, cât şi pentru cea globală.

Însă China este preocupată de faptul că, dacă îşi va reduce măsurile de apărare, costurile ar putea fi chiar mai mari, mai ales în condiţiile unui sistem medical rămas în urma dezvoltării sale mai generale.

‘Având în vedere populaţia foarte numeroasă şi densitatea mare, guvernul este pe bună dreptate preocupat de impactul răspândirii virusului’, a comentat Jaya Dantas, profesor la Curtin School of Population Health din Perth, Australia.

China avea 4,7 milioane de asistente medicale la sfârşitul lui 2020, adică 3,35 la 1.000 de locuitori, arătau datele oficiale. SUA au în jur de 3 milioane, adică aproximativ 9 la 1.000 de locuitori.

Citeste si aceasta stire:  Marele mister neelucidat de medicina : tinitus, tiuitul in urechi

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro