Marele mister neelucidat de medicina : tinitus, tiuitul in urechi

In Stiri din sanatate de ultima ora

In pofida unor mari cuceriri stiintifice in domeniul medical, exista unele afectiuni misterioase, care continua sa-i contrarieze pe medici. Este si cazul tiuitului in urechi, denumit medical tinitus.

Tinitus se caracterizeaza prin auzirea unor sunete nedorite, cum ar fi zumzet, tiuit, zgomot in urechi sau in cap. In unul din opt pacienti, zgomotele nu inceteaza niciodata. In alte cazuri, senzatia de tiuit apare si dispare fara vreun motiv anume sau la schimbarea pozitiei. S-a crezut ca tiuitul in urechi ar fi un semn de imbatranire, insa lucrurile nu stau chiar asa, intrucat inclusiv copiii se plang de zgomote in urechi. Nu este o problema grava de sanatate, insa poate fi foarte deranjanta.

Statisticile arata ca o treime din populatia globului sufera, la un moment dat, de tinitus.

Nu exista tratament, deocamdata

Oamenii de stiinta si medicii incearca sa elucideze misterul acestei senzatii, pentru ca numai asa ne putem gandi, eventual, la un tratament. Tinitus e o afectiune complexa, chiar daca nu e periculoasa. Este foarte greu de stabilit exact aceasta conditie medicala. Nu exista nicio modalitate obiectiva pentru a masura direct cat de grad e tinitusul unei persoane. Medicii nu se pot baza decat pe descrierea facuta de pacient. Din acest motiv, e greu de pus un diagnostic si deci e greu sa tratezi aceasta senzatie.

Citeste si aceasta stire:  Virusul invadeaza creierul

Una din teoriile privind aparitia tiuitului in urechi este ca e vorba de mai multe procese complexe care se produc in diverse zone din creier. Nu se stie insa in ce zone, iar medicii si fabricantii de medicamente merg pe bajbaite. S-au facut o serie de teste cu medicamente experimentale, insa nu au dat rezultate.

Pentru marea majoritate a celor care se confrunta cu tiuituri in urechi, problema nu e deranjanta si pot ignora zgomotul. Sunt insa si cazuri – destul de rare – in care zgomotele din urechi si zumzaitul sunt atat de puternice, incat persoana respectiva nu se poate concentra deloc si devine incapacitata.

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro