Comunitatea Politica Europeana – propunerea lui Macron pentru a primi Ucraina in U.E.

In Stiri externe de ultima ora

Presedintele Frantei e de parere ca ar trebui infiintat un nou tip de “comunitate politica europeana”, care sa permita tarilor din afara Uniunii Europene sa adere la “valorile fundamentale europene”.

Propunerea extrem de indrazneata a fost formulata in plenul Parlamentului European, la Strasbourg. De acolo, Macron va merge la Berlin, asa cum e traditia tuturor presedintilor francezi la preluarea mandatului. Adresandu-se europarlamentarilor, Macron a declarat ca re-alegerea sa ca presedinte e o dovada a faptului ca francezii vor o mai mare integrare europeana.

Aderarea Ucrainei la U.E.

Emmanuel Macron atrage atentia ca dorinta Ucrainei de a deveni membra UE ar putea dura ani, asa ca e nevoie de sperante pe termen scurt. “Ucraina, prin lupta si curajul sau, e deja un membru de suflet al Europei noastre, al familiei noastre, al uniunii noastre. Chiar daca ii dam maine statutul de tara candidata, stim foarte bine ca procesul de aderare poate dura ani, poate decenii” – a declarat Macron.

Presedintele Frantei sugereaza ca, in loc de a cobora standardele, ar fi utila crearea unei entitati paralele, pentru tari care aspira sa fie membre ale blocului comunitar, sau care au parasit U.E, o aluzie la Marea Britanie. Intrarea intr-o asemenea entitate nu inseamna, obligatoriu, ca aceste tari nu vor deveni membre depline ale Uniunii – a precizat Macron.

Citeste si aceasta stire:  Moldova și Ucraina sunt candidate oficiale la aderarea la UE

Revizuirea tratatelor, o forma  de a evita membrii incomozi, gen Ungaria

Macron a reluat in plenul Parlamentului European ideea necesitatii revizuirii tratelor Uniunii Europene. Ideea este mai veche dar a prins viteza in ultima vreme pentru a eluda membrii incomozi, Ungaria de exemplu, care, pentru a-si apara interesele nationale, se opune unor decizii UE care trebuie luate in unanimitate. Ideea principala pentru revizuirea tratatelor e tocmai renuntarea la votul unanim.

Monica

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora