Vaccinul Johnson & Johnson a primit unda verde de la Uniunea Europeana

In Stiri din sanatate de ultima ora

Este al patrulea vaccin anti-COVID autorizat de Agentia Europeana pentru Medicamente, dupa Moderna, Pfizer si Astra Zeneca.

Serul pus la punct compania farmaceutica Janssen, detinuta de Johnson & Johnson, se administreaza intr-o singura doza, deci presupune resurse logistice si cheltuieli mai mici. A fost testat deja in Africa de Sud si Brazilia, zonele cele mai afectate de aceste variante ale SARS-Cov-2. In total, in faza clinica, a fost testat pe aproximativ 44.000 de persoane. Uniunea Europeana a comandat deja 400 de milioane de doze.

Spre deosebire de Pfizer si Moderna, J&J e un vaccin clasic, care foloseste virus mort pentru a introduce in organism proteinele corona, stimuland astfel raspunsul imunitar.

Agentia Europeana a Medicamentului – EMA – precizeaza, intr-un comunicat, ca datele legate de vaccinul J&J arata ca serul intruneste conditiile de eficaciate, siguranta si calitate. “Autoritatile din Uniunea Europeana au inca o optiune de combatere a pandemiei si de a proteja viata si sanatatea cetatenilor sai. Este primul vaccin care se administreaza intr-o doza unica” – a declarat Emer Cooke, director executiv la EMA.

Citeste si aceasta stire:  Se transmite sau nu pe calea aerului ?  Una dintre enigmele COVID-19

Testele clinice arata ca J&J e eficient in proportie de 67 la suta in prevenirea imbolnavirilor si in proportie de 85 la suta in prevenirea formelor grave ale bolii. Procentul de 67 la suta, mai mic decat in cazul Pfizer si Moderna, se explica prin faptul ca vaccinul pus la punct de Janssen Pharmaceuticals a realizat testele clinice mai tarziu, cand variantele mai agresive – cum sunt cea braziliana, sud-africana si tulpina britanica – erau deja in circulatie si chiar preponderente in unele zone.

Monica

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro