168 de geoglife, necunoscute pana acum, au fost descoperite in desertul Nazca

In Stiri culturale de ultima ora

Cu ajutorul dronelor, arheologii de la universitatea Yamagata, din Japonia, au descoperit 168 de geoglife, necunoscute pana acum, in desertul Nazca din Peru, mai exact in zona Pampas de Juman.

Acestea ar putea dezvalui informatii inedite despre misterioasele desene precolumbiene care au intrigat oamenii de stiinta si vizitatorii timp de decenii. Geoglifele sunt pictograme sau ideograme incizate in piatra, reprezentand cuvinte intregi intr-o forma figurativa. Cele 168 de geoglife de la Nazca sunt reprezentari de oameni, camelide – lame, guanaco si alpaca – pasari, balene ucigase, feline si serpi.

Misterioasele desene, unele de marime impresionanta, au peste 2000 de ani. Dateaza, se pare, din perioada anilor 100 î.Hr şi 300 d.Hr. De ani de zile, arheologii incearca sa dezlege enigmele din jurul acestor geoglife.

Jorge Olano, arheolog-sef al programului de cercetare a Liniilor Nazca, a spus ca noile desene au o lungime medie cuprinsa intre 2 si 6 metri. Utilitatea geoglifelor de la Nazca, care pot fi vazute, marea majoritate, doar din aer, ramane in continuare un mister.

Citeste si aceasta stire:  Succes al corului MADRIGAL la Belgrad

Cercetarile recente arata ca sunt doua tipuri de geoglife: unele lineare si altele in relief. Din cele descoperite acum, cele in relief sunt mici, cu sub 10 metri in diametru.

Pana acum, echipa de la Universitatea Yamagata a descoperit, in total, 358 de geoglife.

Desenele, vestigii simbolice ale bogatei istorii a Peru, se afla la o distanta de trei ore cu masina de capitala Lima. Unele geoglife sunt in pericol de a fi distruse din cauza extinderii recente a atelierelor legate de minerit din parcul arheologic.

Studiile realizate de universitate nipona in colaborare cu guvernul Peru au ajutat la delimitarea si protejarea zonei, in pericol din cauza dezvoltarii urbane si economice.

Monica

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro