3 conditii esentiale pentru evitarea executarii silite

In Stiri de ultima ora din lifestyle
evitare executare silita

In momentul in care constata ca nu are banii necesari pentru a-si plati o rata, din cauza unui motiv intemeiat (o problema medicala, un deces in familie, pierderea job-ului, etc), orice persoana cu datorii ar trebui sa comunice cu creditorul, sa-si prioritizeze cheltuielile si sa-si gestioneze cat mai bine bugetul pentru a nu intarzia prea mult plata. In caz contrar, restantele se vor aduna si poate avea loc executarea silita.

Ce presupune executarea silita

Executarea silita este o procedura care poate fi demarata in baza unui titlu executoriu. Se poate initia in momentul in care un client cu datorii refuza sa plateasca sau cand este in imposibilitate de plata. Se realizeaza printr-un executor judecatoresc, acesta intervenind legal pentru a recupera sumele restante, ce pot fi imprumuturile de bani sau pentru bunuri si servicii ce nu au fost achitate la scadenta.

Cum se poate scapa de executare silita

Cei care primesc instiintarea ca au intrat in procedura de executare silita mai au o sansa sa rezolve problema fara a ajunge in fata autoritatilor. Da, se poate scapa de executare silita, dar pentru ca acest lucru sa se intample este necesar ca oamenii cu datorii sa dovedeasca responsabilitate. In aceasta idee, in cazul in care datoriile sunt gestionate de KRUK Romania se pot avea in vedere urmatoarele aspecte:

Citeste si aceasta stire:  O vedetă din serialul ”Peaky Blinders” a murit la 52 de ani

Semnarea unui angajament de plata

Compania KRUK este cel mai bun exemplu in acest caz, deoarece le ofera clientilor sai care sansa sa-si rezolve problemele in ritmul lor. Semnarea unui angajament de plata atrage amanarea procedurii de executare silita, prin platile voluntare ce vor fi efectuate.

Angajamentul de plata presupune ca persoana respectiva sa-si stabileasca singura valoarea ratelor pe care le va plati. Astfel, presiunea va fi mai mica, iar clientul va putea respira usurat ca nu este nevoit sa faca sacrificii pentru a scapa de datorii. In plus, ratele pot fi platite simplu si rapid online, dupa cum scriu si cei de la Go4it.

Negocierea cu executorul judecatoresc

Multi dintre cei care se afla intr-o astfel de procedura nici nu realizeaza ca se poate negocia cu executorul judecatoresc si ca, in acest mod, pot obtine o solutionare temporara a problemei. KRUK isi sfatuieste clientii sa contacteze executorul pentru a-l anunta ca sunt dispusi sa-si plateasca datoria si sa semneze in acest sens un angajament de plata, in cadrul caruia vor achita esalonat datoriile pe o anumita perioada.

Citeste si aceasta stire:  6 iulie, ziua in care oamenii se saruta cel mai mult

Comunicare deschisa cu angajatii care reprezinta compania de gestionare a datoriilor

In unele cazuri, inainte de a demara aceasta procedura, angajatii companiilor de recuperari creante ii contacteaza pe clienti pentru a-i ajuta sa depaseasca situatia si sa impiedice avansarea executarii silite.

Se intampla insa ca oamenii sa nu fie foarte deschisi, sa refuze discutiile cu reprezentantii si chiar sa-si manifeste interesul de a nu-si achita obligatiile. Cu toate acestea, daca intre timp revin asupra deciziei si sunt dispusi sa gaseasca o solutie pentru situatia lor, pot contacta compania pentru a-i transmite ca isi doresc sa achite esalonat datoria. Astfel, tot prin semnarea unui angajament de plata, pot amana executarea silita.

Pentru a fi la curent cu noutatile si informarile firmei de recuperari creante, clientul trebuie sa ia in calcul doar sursele oficiale, cum ar fi un profil de business pe linkedin al companiei, website-ul ro.kruk.eu sau pagina de Facebook oficiala.

You may also read!

Rusia a tăiat curentul Finlandei

Rusia a sistat vineri noaptea exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze, conform

Read More...

Rusia a amplasat sisteme de apărare antiaeriană pe Insula Șerpilor

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîri", a declarat vineri purtătorul

Read More...

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora