Teatrul va putea fi studiat optional in scoli

In Stiri din educatie de ultima ora

In anul scolar 2021-2022, elevii vor putea studia teatrul, din clasa a treia, ca disciplina optionala. Decizia a fost luata de ministrul educatiei si cercetarii, Monica Anisie.

S-a ajuns la concluzia ca cei care fac asemenea cursuri in afara scolii sunt mai deschisi, mai dezinhibati, mai creativi si, nu in ultimul rand, au cultura generala mai ampla.

Potrivit unui comunicat al ministerului, elevii pot opta pentru urmatoarele cursuri: „Eu si scena” (clasele a III-a si a IV-a), „Teatrul si noi” (clasele a VI-a si a VII-a) si „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a si a XI-a).

A fost un demers pentru care se lupta demult ani Universitatea Naționala de Arta Teatrala si Cinematografica. “Ca profesor de Limba si literatura romana si ministru, consider ca acesta este un moment important pentru educatie, moment care raspunde recomandarilor Consiliului Uniunii Europene privind competentele-cheie pentru invatarea pe tot parcursul vietii, in care sunt incluse si competentele artistice, dar si Declaratiei de la Frankfurt privind Educatia prin Arte. De asemenea, decizia are la baza si recomandarile UNESCO incluse in Agenda de la Seul, in care se precizeaza ca folosirea artelor in educatie poate sa sporeasca abilitatile creative si inovative ale societatii, sa genereze recunoasterea si dezvoltarea bunastarii sociale si culturale, sa promoveze si sa incurajeze responsabilitatea sociala”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii.

Citeste si aceasta stire:  Premierul Orban: scoala incepe pe 14 septembrie

Cadrele didactice care doresc vor putea participa la cursuri de formare organizate de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica.

Monica

You may also read!

O vedetă din serialul ”Peaky Blinders” a murit la 52 de ani

Tragedie în cinematografia britanică și mondială. Celebra actriţa britanică Helen McCrory, care s-a remarcat în filme jucând în producții

Read More...

România pregătește expulzarea unor diplomați ruși, după modelul SUA

Toată lumea se aștepta ca Administrația Joe Biden să fie una mai liniștită, după controversatul mandat al lui Joe

Read More...
tipuri aer conditionat Vollmax

Avantajele aerului conditionat multi split de la Vollmax

Fiecare utilizator de aer conditionat isi doreste tot ce este mai bun pentru locuinta si pentru confortul sporit al

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora