5 lucruri de care ai nevoie dacă vrei o casa de vacanță într-o zona retrasă

In Stiri de ultima ora din lifestyle
vidar-nordli-mathisen-2cNh00feVzw-unsplash

Dacă îți place natura și liniștea, dar locuiești într-o zonă aglomerată a orașului, atunci o soluție perfectă este aceea de a-ți amenaja o casă de vacanță departe de zgomotul orașului. Dacă plănuiești deja realizarea unei astfel de căsuțe, atunci ar trebui să știi că îți sunt necesare doar câteva lucruri pentru a-ți atinge visul și pentru a-ți face căsuța cât mai confortabilă. Iată care sunt acestea.

Instalează un hidrofor pentru alimentarea cu apă a locuinței

Hidrofoarele sunt soluția pe care o poți folosi pentru a alimenta cu apă locuința. Aceste hidrofoare sunt dispozitive care ajută la ridicarea apei la anumite înălțimi, folosind pentru aceasta principiul egalizării de presiune. Hidroforul are în componența sa o electropompa, un vas de expansiune, un racord antivibrant, un manometru și un presostat. Toate aceste componente sunt menite să asigure alimentarea cu apă a locuinței din puțuri, folosind o anumită presiune care va împinge apa prin conducte.

Citeste si aceasta stire:  Cum alegi cea mai buna plita incorporabila?

În acest fel te vei putea bucura de apă chiar și dacă în apropierea locuinței tale nu există un sistem propriu zis de alimentare, deoarece hidrofoarele sunt perfecte atunci când vine vorba despre astfel de lucrări de alimentare. In cazul in care

Instalează un gard perimetral

Chiar dacă proprietate îți aparține, va fi necesar să împrejmuiești zona, mai ales dacă urmează să aduci materialele de construcții. În acest fel îți vei delimita proprietatea și în plus vei putea da startul lucrărilor de amenajare a casei. Poți folosi pentru împrejmuire un gard din sârmă zincată, poți opta pentru garduri din lemn sau din tablă, sau poți alege orice opțiune în funcție și de aspectul pe care îl va avea casa ta.

Apelează la un specialist proiectant

Pentru a da formă casei tale de vacanță, dar și pentru a calcula exact felul în care va lucra locuința ta, este nevoie de ajutorul unui inginer proiectant. Proiectantul este responsabil de crearea proiectului tehnic, ce va include calculul structural pe care te vei putea baza pentru a construi. Chiar dacă este o casă cu o greutate relativ mică, fiind o casă de vacanță, tot vei avea nevoie de autorizație de construire, iar pentru ca acesta să îți fie eliberată vei avea nevoie de proiect.

Citeste si aceasta stire:  Accesorii care nu ar trebui să îți lipsească din kit-ul de narghilea

În același timp, pentru a realiza proiectul tehnic, va fi nevoie să realizezi și un studiu geotehnic la nivelul solului, pentru a vedea dacă acesta poate prelua încărcările provenite de la construcție. În general, dacă datele despre teren nu sunt favorabile, se poate recomanda dimensionarea unor fundații speciale care vor avea ca rol stabilizarea construcției și transmiterea corectă a încărcărilor la sol, direct în straturile coezive sau portante.

Cumpără un sistem potrivit de încălzire

Dacă vrei să realizezi o casă de vacanță într-o zonă care nu este racordată la utilități, vei avea nevoie de produse de încălzire care să îți ofere confortul dorit. Poți apela la sobe, la boilere sau la centrale termice pe lemne, pentru ca noțiunea de confort să nu fie trecută cu vederea.

Va trebui să te interesezi foarte bine cu privire la aceste produse și eventual să compari eficiența termică a acestora, astfel încât să poți face alegeri corecte, care să aibă implicații pe viitor.

Citeste si aceasta stire:  Un tatuator, Eric Catalano, deseneaza unghii pe degetele amputate

Realizează canalizarea sau apelează la fose septice

Dacă în zona în care construiești nu există un sistem bine pus la punct de canalizare, atunci soluția rămâne fosa septică, un produs care te va ajuta să te bucuri de confort în utilizare, de economii, dar și de sustenabilitate. Ţine cont de faptul că vei avea nevoie şi de o pompă de apă murdară pentru golirea fosei septice sau a canalizării.

Fiecare dintre aceste lucruri contribuie la a-ți oferi încrederea că locuința ta de vacanță va putea fi realizată chiar și în ipoteza în care aceasta se află departe de ochii lumii. Alege informat și corect și nu uita că pentru fiecare necesitate există și o soluție salvatoare gata să fie implementată.

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro