A murit Benone Sinulescu

In Stiri de actualitate din Romania

Solistul de muzică populară Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani, a anunţat, pe Facebook, la 18 noiembrie 2021, realizatorul TV Iuliana Tudor.

Cântăreţul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău, potrivit site-urilor https://benonesinulescu.eu şi http://www.bestmusic.ro/.

În copilărie, Benone se urca în copac pentru a-l vedea lumea şi începea să cânte, dar îi plăcea şi să inventeze cântece. A făcut parte din corul bisericii, unde cânta la Denii şi la Prohod. După ce a terminat şcoala elementară din Siriu, tânărul Benone a devenit solistul şcolii din Pleşcoi şi dirijorul corului. La vârsta de 12-13 ani, Benone avea deja un repertoriu vast şi cunoştea şi cântecele unor artişti precum Ioana Radu, Maria Tănase şi Maria Lătăreţu.

În timp ce urma cursurile Şcolii Medii Tehnice din Buzău, mergea să cânte la staţia de amplificare a oraşului. După absolvire, a mers la Bucureşti, unde a dat examen la Şcoala Specială de Muzică, dar nu a reuşit să intre de prima dată. Ulterior, a încercat din nou şi a fost luat în clasa Elisabetei Moldoveanu, profesoară de canto.

Citeste si aceasta stire:  Rezidențiatul se va da pe 8 decembrie

În 2003, a obţinut premiul Ministerului Culturii pentru întreaga activitate şi, tot în acelaşi an, a lansat cel de-al doilea album etno-dance intitulat “Bennymania”. Evenimentul a fost, de asemenea, transmis de TVR Internaţional.

Printre premiile şi distincţiile primite de-a lungul timpului, se numără: 1962 – Laureat al Festivalului Mondial al Tinerilor şi Studenţilor de la Helsinki; 1963 – Medalia Muncii; 1966 – Ordinul Muncii; 1968 – Ordinul “Meritul Cultural”; 1969 – Primul Disc de Aur acordat de către “Electrecord”; 1998 – Premiul criticii muzicale acordat de Uniunea Compozitorilor din România; 1998 – Diploma de Onoare acordată de Societatea Română de Televiziune, cu ocazia a 45 de ani de carieră muzicală; 1999 – Titlul de “Academician în folclor” acordat de Academia de Folclor “Astra” – Sibiu; 2000 – Diploma de Onoare “Mihai Eminescu”, oferită cu prilejul a 150 de ani de la naşterea poetului; 2001 – Diploma de Excelenţă conferită de Răzvan Theodorescu – ministrul Culturii; Distincţia Crucea Naţională “Serviciul Credincios” (2002) şi Ordinul “Meritul Cultural”, în grad de Mare Ofiţer (2003), acordate de Preşedinţia României; “Discul de Aur” acordat de Media Services (2003, 2004) etc. În 2005, Casa de discuri Electrecord îi acordă, cu Magna cum laude, “Discul de aur” şi primeşte Diploma de Excelenţă “50 de ani de cântec”, din partea TVR – Tezaur Folcloric.

Citeste si aceasta stire:  Trump a vorbit la telefon cu Iohannis despre pandemia Covid-19

You may also read!

Ambasada SUA sugereaza autoritatilor române să accepte primul tur al prezidențialelor

Pentru a doua oara in mai putin de o saptamana, Ambasada Statelor Unite in Romania incearca sa tempereze “elanul”

Read More...
REGULI-LA-TRECEREA-FRONTIEREI-GERMANE-1

Reguli la trecerea frontierei germane in decembrie

Dacă plănuiți să călătoriți în Germania în decembrie, este esențial să fiți informați despre noile reguli la trecerea frontierei.

Read More...

Ultimele noutati privind alegerile prezidentiale de duminica

La alegerile din 24 noiembrie, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.968 de secții de votare, iar în străinătate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro