A murit Benone Sinulescu

In Stiri de actualitate din Romania

Solistul de muzică populară Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani, a anunţat, pe Facebook, la 18 noiembrie 2021, realizatorul TV Iuliana Tudor.

Cântăreţul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău, potrivit site-urilor https://benonesinulescu.eu şi http://www.bestmusic.ro/.

În copilărie, Benone se urca în copac pentru a-l vedea lumea şi începea să cânte, dar îi plăcea şi să inventeze cântece. A făcut parte din corul bisericii, unde cânta la Denii şi la Prohod. După ce a terminat şcoala elementară din Siriu, tânărul Benone a devenit solistul şcolii din Pleşcoi şi dirijorul corului. La vârsta de 12-13 ani, Benone avea deja un repertoriu vast şi cunoştea şi cântecele unor artişti precum Ioana Radu, Maria Tănase şi Maria Lătăreţu.

În timp ce urma cursurile Şcolii Medii Tehnice din Buzău, mergea să cânte la staţia de amplificare a oraşului. După absolvire, a mers la Bucureşti, unde a dat examen la Şcoala Specială de Muzică, dar nu a reuşit să intre de prima dată. Ulterior, a încercat din nou şi a fost luat în clasa Elisabetei Moldoveanu, profesoară de canto.

Citeste si aceasta stire:  Tot mai multe unitati de invatamant trec in scenariul rosu

În 2003, a obţinut premiul Ministerului Culturii pentru întreaga activitate şi, tot în acelaşi an, a lansat cel de-al doilea album etno-dance intitulat “Bennymania”. Evenimentul a fost, de asemenea, transmis de TVR Internaţional.

Printre premiile şi distincţiile primite de-a lungul timpului, se numără: 1962 – Laureat al Festivalului Mondial al Tinerilor şi Studenţilor de la Helsinki; 1963 – Medalia Muncii; 1966 – Ordinul Muncii; 1968 – Ordinul “Meritul Cultural”; 1969 – Primul Disc de Aur acordat de către “Electrecord”; 1998 – Premiul criticii muzicale acordat de Uniunea Compozitorilor din România; 1998 – Diploma de Onoare acordată de Societatea Română de Televiziune, cu ocazia a 45 de ani de carieră muzicală; 1999 – Titlul de “Academician în folclor” acordat de Academia de Folclor “Astra” – Sibiu; 2000 – Diploma de Onoare “Mihai Eminescu”, oferită cu prilejul a 150 de ani de la naşterea poetului; 2001 – Diploma de Excelenţă conferită de Răzvan Theodorescu – ministrul Culturii; Distincţia Crucea Naţională “Serviciul Credincios” (2002) şi Ordinul “Meritul Cultural”, în grad de Mare Ofiţer (2003), acordate de Preşedinţia României; “Discul de Aur” acordat de Media Services (2003, 2004) etc. În 2005, Casa de discuri Electrecord îi acordă, cu Magna cum laude, “Discul de aur” şi primeşte Diploma de Excelenţă “50 de ani de cântec”, din partea TVR – Tezaur Folcloric.

Citeste si aceasta stire:  Cei mai ciudati candidati la alegerile parlamentare

You may also read!

Varianta Omicron va lua locul Delta; inca nu stim daca e bine sau rau

Savantii sud-africani implicati in secventierea noii variante a SARS-CoV-2, Omicron, sunt convinsi aproape suta la suta ca noua formula

Read More...

Messi castiga al 7-lea Balon de Aur

Fotbalistul argentinian Lionel Messi intra in cartea recordurilor fotbalistice. A castigat pentru a saptea oara Balonul e Aur. ''Acest premiu

Read More...

Doctorita care a identificat Omicron afirma ca simptomele difera fata de varianta Delta

Dr Angelique Coetzee, medic, presedinta Asociatiei Medicale din Africa de Sud, a fost primul doctor care a observat ca

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora