A murit Sidney Poitier, primul actor de culoare care a luat Oscarul

In Stiri culturale de ultima ora

A jucat in filme devenite de referinta de-alungul istoriei – “Ghici cine vine la cina?”, “In Arsita Noptii” – si multe alte pelicule celebre. Tema multora dintre acestea au fost prejudecatile societatii americane legate de persoanele de culoare.

Sidney Poitier, originar din Bahamas, avea 94 de ani. A fost primul actor de culoare care a primit premiul Oscar. Sidney Poitier a fost recompensat cu ravnita statueta in 1964 pentru rolul din tragi-comedia Crinii Campului.

Poitier a venit pe lume pe neasteptate, in februarie 1927, in timp ce parintii lui – din Bahamas – se aflau in vizita in Statele Unite. Asa ca cel ce avea sa devina un actor legendar in cinematografia americana, si nu numai, a primit automat cetatenie americana. S-a mutat in SUA la varsta de 15 si a inceput sa ia cursuri de actorie.

Sidney Poitier s-a impus destul de rapid, iar primul sau mare succes a venit in 1958, cand a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor pentru prestatia din Lantul (The Definat Ones). 6 ani mai tarziu, in 1964, avea sa scrie istorie, fiind primul actor de culoare (si primul din Bahamas) care primeste premiul Oscar.

Citeste si aceasta stire:  Don Giovanni interpretat de o femeie care a fost barbat

Monica 

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro