Agenţia de rating Fitch : Romania trece de la perspectiva negativa la stabila

In Stiri de actualitate din Romania

Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung si scurt in valuta si a revizuit perspectiva de tara de la negativa la stabila, anunta Ministerul Finantelor.

Este prima modificare in sens pozitiv a perspectivei ratingului Romaniei operata de aceasta agentie din aprilie 2020. Fitch considera ca revizuirea perspectivei ratingului Romaniei este sustinuta de stabilizarea datoriei publice si implementarea unor politici menite sa asigure o consolidare fiscala graduala, precum si de stabilitatea politica din tara noastra si reducerea riscurilor privind razboiul din Ucraina si criza din sectorul energetic declansata de agresiunea Rusiei.

“Decizia Fitch Ratings reprezinta o dovada a recunoasterii internationale a agendei Guvernului Romaniei pentru a asigura consolidarea fiscal-bugetara si confirmarea ca masurile deja adoptate au fost cele corecte, necesare pentru tara noastra si extrem de asteptate de catre toti partenerii nostri externi. Totodata, trebuie remarcate si estimarile pozitive ale agentiei referitoare la potentialul de crestere economica a României pe termen mediu”, a declarat ministrul Finantelor, Adrian Câciu.

Citeste si aceasta stire:  Cel mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră

Fitch mentioneaza atat rezilienta economica de care a dat dovada Romania in anul 2022, cat si stabilitatea politica prin care a fost posibila gestionarea crizei generate de razboiul din Ucraina si a celei energetice.

Potrivit estimarilor agentiei Fitch, economia Romaniei va inregistra o crestere de 2,3 la suta in acest an si de 3 procente in anul 2024, in conditiile in care tara noastra va beneficia de fonduri europene importante atat din Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, cat si din Mecanismul de Redresare si Reziliență – PNRR.

Monica

You may also read!

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca

Read More...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora