ALDE iese de la guvernare și îl susține pe Mircea Diaconu la prezidențiale

In Stiri de actualitate din Romania

Conducerea ALDE a votat ieşirea partidului de la guvernare şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie.
De asemenea, liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că că va demisiona de la conducerea Senatului.
“Azi dimineaţă am avut o întâlnire cu doamna premier, Viorica Dăncilă, în calitatea dânsei de preşedinte al PSD, (…) pentru a discuta în legătură cu salvarea situaţiei – rămânerea sau părăsirea coaliţiei de guvernare. Şi am aşteptat de la doamna prim-ministru să spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării care să presupună mai multe componente – un nou program de guvernare, o echipă guvernamentală restructurată, numărul secretarilor de stat redus la jumătate cu cabinetele diminuate în mod corespunzător, o proiecţie pentru rectificarea bugetară din luna noiembrie (…), percepţia publică legată de slaba competenţă a Guvernului şi a administraţiei. La toate aceste întrebări la care aşteptam un răspuns favorabil, astfel încât guvernarea să poată continua (…), din păcate n-am avut niciun fel de contrapropunere. (…) Colegii au luat hotărârea de a se renunţa la continuarea guvernării alături de PSD”, a spus Tăriceanu.

Citeste si aceasta stire:  Transportatorii din România protestează, azi, în fața Parlamentului European

În opinia preşedintelui ALDE, “atât la nivel local, cât şi la nivel central coaliţia a funcţionat slab, defectuos”.
“Am încercat vreme îndelungată să credităm această guvernare pentru că am considerat că este nevoie de o anumită stabilitate politică şi nu am obiceiul să fac Opoziţie în cadrul Guvernului. De aceea, cred că este mai corect astăzi să ne despărţim civilizat şi să urăm PSD şi doamnei prim-ministru misiune cât mai uşoară în continuare, dar noi vom trece în Opoziţie cu tot ceea ce presupune acest lucru”, a spus el.
El a explicat că le-a propus colegilor săi susţinerea unui candidat independent la Preşedinţia României – Mircea Diaconu, ALDE urmând să-i acorde sprijin logistic şi să constituie o alianţă electorală cu PRO România, partidul lui Victor Ponta.

 

You may also read!

Liviu Dragnea a început demersurile legale pentru ieșirea din închisoare

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea a fost adus azi dimineaţa de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de

Read More...

Biroul Electoral Central: Klaus Iohannis, pe primul loc în primul tur al alegerilor

Preşedintele în funcție Klaus Iohannis conduce după primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 36,91% din voturi. Liderul de la

Read More...

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, a ieșit învingător în primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 39% din voturi, potrivit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora