Incepe nebunia in Bucuresti ! Daca nu parcati unde trebuie, vi se ridica masina

In Stiri de actualitate din Romania

De luni, 26 august, toate masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate. Sunt vizate masinile parcate  neregulamentar in principalele puncte ale capitalei, in total 350 de strazi.

Decizia a fost luata luna trecuta de Primaria Municipiului Bucuresti si se aplica in urmatoarele cazuri:

  • daca autovehiculul este parcat intr-un punct unde e interzisa oprirea voluntara;
  • in zona indicatorului “Stationarea interzisa” si a marcajului de interzicere a stationarii;
  • pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 metri;
  • in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;
  • in pante si in rampe
  • in locurile unde se afla indicatorul “Stationare alternanta”, in alta zi sau perioada decat cea permisa, ori indicatorul cu semnificatia “Zona de stationare cu durata limitata” peste durata stabilita.

Daca ati parcat neregulamentar, iata cat veti plati

Tariful de ridicare e intre 200 si 270 de lei, transportul poate ajunge la 200 de lei, iar depozitarea costa 150 de lei pe zi, iar suma creste cu fiecare zi in care masina sta in depozit.  In total, pentru a va recupera masina, va trebui sa platiti cel putin 500 de lei. Perioada maxima de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.  Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/detinatorului/utilizatorului legal al acestuia si doar dupa achitarea tarifelor de ridicare, transport si depozitare, in baza certificatului de inmatriculare in original sau al oricaui act din care sa rezulte dreptul de proprietate sau folosinta asupra vehiculului si a unui act de identitate al solicitantului

Citeste si aceasta stire:  Echipamentele 5G, numai cu aprobarea CSAT

“Hingherii” de masini intra in actiune

Decizia primariei a starnit un val de critici : multi soferi spun ca, in conditiile in care Bucurestiul e la pamant cu parcarile si te invarti zeci de minute sa gasesti un loc in care sa lasi masina, ceea ce face Gabriela Firea, primarul general al capitalei, e un abuz prin care edilii nu vor decat sa mai stoarca niste bani. Sunt si oameni care cred ca, prin ridicarea masinilor, se vor reduce blocajele create de unii care “au venit cu strada de acasa” si lasa masina unde le e lor bine.

Echipele vor actiona 24 de ore din 24, in toate zilele saptamanii. “Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi doua locatii unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, cealalta pe bulevardul Timisoara” – anunta Politia Locala Bucuresti.

Meci de box Gabriela Firea-Renate Weber

Noul Avocat al Poporului, Renate Weber, cere prefectului sa atace hotararea Primariei in contencios, pe motiv ca doar politia rutiera ar avea dreptul sa ridice masini, nu si cea locala. Avocatul Poporului insa pare sa nu fi studiat legile, pentru ca, asa cum au demonstrat juristii, ridicarea masinilor parcate ilegal intra si in atributiile politiei locale. Primarul Gabriela Firea a reactionat vehement, intr-o postare pe facebook. Institutia avocatul poporului tinde sa devina avocatul nesimtirii! Ne sicaneaza si cearta ca ii deranjam pe prost-crescutii care blocheaza cu masinile : spitale, scoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilitati, institutii, linii de tramvai, statii de autobuz, chiar proprietati private, sub pretextul ca “am coborat sa-mi iau tigari”.. si se mai intorc dupa vreo doua ore!” – scrie Firea in mesajul sau de pe Facebook.

Citeste si aceasta stire:  Pensiile speciale, impozitate cu 85%

Monica

 

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora