Ambasadorul Israelului în România condamnă declarațiile lui Andrei Caramitru referitoare la Holocaust

In Stiri de actualitate din Romania

Ambasadorul Israelului în România, E.S. David Saranga, a condamnat folosirea termenului “Holocaust” de către Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru și consilier al președintelui USR Dan Barna.

“Din pacate, din nou, constatam cu dezamagire ca un politician roman se foloseste de termenul “Holocaust” intr-un context total nepotrivit. Moartea a milioane de oameni nevinovati nu trebuie minimalizata iar atrocitatile razboiului nu trebuie sa-si gaseasca locul in campania electorala a vreunui partid. Romania a facut pasi importanti in combaterea anti semitismului si este fara indoiala un model de urmat in regiune. Educatia despre Holocaust si despre ororile indurate de milioanele de oameni este extrem de importanta, de aceea ignoranta in acest sens nu trebuie tolerata. Il invitam pe domnul Andrei Caramitru sa se documenteze mai mult si sa viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem de la Ierusalim”, a declarat ambasadorul David Saranga.

„Holocaustul României. Cum ne omoară şi ne alungă. Ca să fure. Corupţia ucide şi distruge. Ştim asta. Ştiţi însă care e dimensiunea? Un genocid uriaş. În fiecare an: 100.000 de morţi, 200.000 de oameni care pleacă în diaspora, 100.000 de oameni care fug din zonele sărace controlate de mafia PSD către oraşele mari din ţară. Un oraş cât Clujul care moare sau fuge. În fiecare an. Pentru ca ei să stea în vile mari, să îşi facă vacanţele în Brazilia, să îşi plaseze amantele pe salarii mari la stat, copiii lor sa meargă cu Porsche la club“, a scris Andrei Caramitru, consilier al preşedintelui USR, Dan Barna.  „E mai rău decât ce am suferit în Al Doilea Război Mondial. Atunci am avut 250.000 de morţi în 4-5 ani (50-60.000 pe an). – Anual, 100.000 de oameni mor din cauza lor. În România avem 2000 de morţi la 100.000 de locuitori. În Europa de Est doar 1500. Ca să nu comparăm cu Europa de Vest unde este doar 1000. – Din cei 100.000 – 1000 mor în accidente din cauza lipsei drumurilor. Şi 700 de copii. Restul – din cauza corupţiei din sistemului de sănătate. Rata mortalităţii infantile este dublă fata de UE. La fel a accidentelor auto mortale – 200.000 de oameni emigrează anual  – 100.000 fug din zonele sărace PSD către oraşe anual (cf. studiilor Băncii Mondiale)“, a mai scris Andrei Caramitru.

Citeste si aceasta stire:  Campania electorala la start

Ulterior, Andrei Caramitru a corectat pe Facebook termenul „Holocaust“ cu cel de “genocid”. Holocaust este termenul folosit pentru a descrie descrie uciderea a câteva milioane de evrei în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora