Ambasadorul SUA: Huawei merge în direcția greșită: corupție, infracțiune și comunism

In Stiri de actualitate din Romania

Ambasadorul Statelor Unite în România, ES Adrian Zuckerman, a lansat un nou atac la adresa companiei de stat chineze Huawei, într-un comentariu publicat de pagina de internet a reprezentanței diplomatice. ”Huawei și stăpânii ei comuniști chinezi au lansat recent o campanie de dezinformare lipsită de rușine încercând să se prezinte drept victime. Dar nu sunt victime. Huawei este un braț corupt al regimului comunist chinez și al sistemului său de securitate”, scrie ambasadorul Adrian Zuckerman. Potrivit oficialului american, compania Huawei a fost pusă sub acuzare de către procurorul american al statului New York pentru numeroase capete de acuzare: fraudă, furt de tehnologie, spălare de bani și alte activități infracționale. Astfel, subliniază Zuckerman, rechizitoriul împotriva Huawei are 56 de pagini  iar regimul comunist de la Beijing nu se mulțumește să monitorizeze și să-i controleze pe concetățenii săi, ci va face tot ce îi stă în putință pentru a spiona și popoarele altor state. ”Strategia de “fuziune militar-civilă” a Partidului Comunist Chinez reprezintă un plan, în mod fățiș agresiv, de a transforma puterea militară a Chinei în cea mai avansată tehnologic din lume. Strategia elimină barierele dintre sectoarele de cercetare civile ale Chinei și sectoarele sale militare”, avertizează Zuckerman. Diplomatul susține că Beijingul a făcut tot posibilul să fure rezultatele cercetării occidentale, fapt confirmat de către Directorul FBI Christopher Wray. Potrivit ambasadorului american, Huawei are un program de bonusuri pentru angajați în scopul obținerii de informații confidențiale de la concurenți. Utilizează intermediari și spioni, inclusiv „profesori” din institute de cercetare pentru a obține acces și a fura proprietatea intelectuală de la concurenți. Compania recomandă angajaților săi să-și ascundă statutul de angajat, chiar și în fața oamenilor legii. Un angajat Huawei a pătruns, după program, în cadrul unei expoziții comerciale, a dezasamblat produsul unui concurent și l-a fotografiat. Când angajatul Huawei a fost reținut, Huawei a susținut că acesta este nou și nu a știut ce face. A fost o minciună flagrantă – angajatul era un inginer senior Huawei cu mulți ani de experiență.

Citeste si aceasta stire:  SUA oferă 800.000 de dolari României pentru lupta contra Covid-19

You may also read!

stilouri

Instrumente de scris utile în penarul oricărui elev

Fie că învață online ori că merge la școală, micuțul tău are nevoie de anumite instrumente de scris cu

Read More...
cititor de coduri

Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Cititorul de coduri de bare este o piesă cheie în domeniul retail sau vânzare cu amănuntul. Deși cel mai

Read More...

O statuie a Regelui Mihai, amplasată în Sinaia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora