Ampla operatiune impotriva ‘Ndrangheta, inclusiv in Romania

In Stiri de actualitate din Romania

O operatiune de mare amploare, coordonata de Europol, s-a derulat in opt tari europene si in America de Sud.

A fost vizata demantelarea traficului de cocaina a marii retele a mafiei ‘Ndrangheta. „Semnalul e foarte clar : crima organizata nu are ce cauta in Europa” – adeclarat ministrul de interne al landului Rhenania-Palatinat, citat de Der Spiegel.

La ampla operatiune, botezata Evrika, au luat parte 2770 de politisti. Evrika s-a derulat in opt tari europene : Belgia, Franta, Germania, Italia, Spania, Portugalia, Romania si Slovenia. Iar in America de Sud au fost vizate retelele ‘Ndrangheta din Brazilia si Panama.

S-au aflat in vizor cel putin 130 de membri mafiei calabreze  ‘Ndrangheta.  Dupa cum precizeaza Europol, obiectivul e de a eradica influenta cele mai importante mafii europene si a traficului sau international de droguri. Intre octombrie 2019 si ianuarie 2022, mafia calabreza a traficat 25 de tone de cocaina, potrivit autoritatilor italiene si belgiene.

Evrika a fost pregatita timp de trei ani. Este una dintre cele mai mari si mai importante din ultimii ani in ceea ce priveste criminalitatea organizata din Italia.

Citeste si aceasta stire:  Compania Gabriel Resources nu are bani sa plateasca Romaniei cheltuielile de judecata

Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie ca 130 de persoane au fost arestate, marea majoritate in Italia. Localitatea de San Luca, din sudul Italiei, fieful puternicei mafii ‘Ndrangheta, a fost luat cu asalt de unitati speciale, inarmate pana-n dinti. Arestatii sub acuzati, printre altele, de spalare de bani, evaziune fiscala colectiva, frauda comerciala si trafic de stupefiante.

Pentru aceasta operatiune a fost infiintata o echipa belgo-italiana, in 2021, dupa interceptarea unor mesaje criptate pe reteaua de comunicatii Sky ECC, principalul canal de comunicatii al traficantilor.

Monica

You may also read!

Cine este romanul acuzat de tradare si spionaj pentru ruși?

Potrivit hotararii emise de Curtea de Apel Bucuresti,  sectia a II-a penala – document consultat de Newsin – se

Read More...

Bătaie în Parlamentul României

Dan Vilceanu (neafiliat) si Florin Roman (PNL) s-au incaierat pe holurile legislativului. Florin Roman sustine ca Vilceanu e cel

Read More...

Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

O federație europeană a asociațiilor de consumatori critică site-ul de cumpărături pentru interfața sa înșelătoare.Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC),

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro