Ampla operatiune impotriva ‘Ndrangheta, inclusiv in Romania

In Stiri de actualitate din Romania

O operatiune de mare amploare, coordonata de Europol, s-a derulat in opt tari europene si in America de Sud.

A fost vizata demantelarea traficului de cocaina a marii retele a mafiei ‘Ndrangheta. „Semnalul e foarte clar : crima organizata nu are ce cauta in Europa” – adeclarat ministrul de interne al landului Rhenania-Palatinat, citat de Der Spiegel.

La ampla operatiune, botezata Evrika, au luat parte 2770 de politisti. Evrika s-a derulat in opt tari europene : Belgia, Franta, Germania, Italia, Spania, Portugalia, Romania si Slovenia. Iar in America de Sud au fost vizate retelele ‘Ndrangheta din Brazilia si Panama.

S-au aflat in vizor cel putin 130 de membri mafiei calabreze  ‘Ndrangheta.  Dupa cum precizeaza Europol, obiectivul e de a eradica influenta cele mai importante mafii europene si a traficului sau international de droguri. Intre octombrie 2019 si ianuarie 2022, mafia calabreza a traficat 25 de tone de cocaina, potrivit autoritatilor italiene si belgiene.

Evrika a fost pregatita timp de trei ani. Este una dintre cele mai mari si mai importante din ultimii ani in ceea ce priveste criminalitatea organizata din Italia.

Citeste si aceasta stire:  Guvernul dezminte ca Romania livreaza arme Ucrainei

Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie ca 130 de persoane au fost arestate, marea majoritate in Italia. Localitatea de San Luca, din sudul Italiei, fieful puternicei mafii ‘Ndrangheta, a fost luat cu asalt de unitati speciale, inarmate pana-n dinti. Arestatii sub acuzati, printre altele, de spalare de bani, evaziune fiscala colectiva, frauda comerciala si trafic de stupefiante.

Pentru aceasta operatiune a fost infiintata o echipa belgo-italiana, in 2021, dupa interceptarea unor mesaje criptate pe reteaua de comunicatii Sky ECC, principalul canal de comunicatii al traficantilor.

Monica

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora