Bani de computere pentru elevii si studentii din familii cu venituri mici

In Stiri din educatie de ultima ora

Guvernul a aprobat acordarea si in acest an a ajutorului financiar destinat elevilor si studenţilor, in anumite conditii, pentru achizitionarea de calculatoare.

Programul EURO 200 se adreseaza studentilor si elevilor din invatamantul particular sau de stat. Sunt doua conditii: varsta pana in 26 de ani si un venit brut lunar de maximum 500 de lei pe membru de familie. Suma totala alocata de guvern  e de 1,7 milioane lei.

Ajutorul financiar reprezinta echivalentul in lei a 200 de euro pentru un calculator, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Natională a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente, fara a depasi valoarea calculatorului achizitionat. Potrivit legii,  instrainarea calculatoarelor inainte de expirarea perioadei de 3 ani de la cumpararea acestora este interzisa.

Pentru a obtine ajutorul financiar, beneficiarii vor completa o cerere-tip. Aceasta trebuie depusa la instituția de invatamant la care este inscris elevul/studentul. Această cerere va fi completată de studentul care solicită acest ajutor ori, în cazul elevilor, de un părinte.

Citeste si aceasta stire:  Anul scolar 2019-2020 se va desfasura cu o vacanta mai putin!

„In baza programului EURO 200 pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor si studenţilor pentru achizitionarea de calculatoare au fost dispuse masuri de continuare si pentru acest an. Este hotararea care a fost aprobata de Executiv, de acest sprijin urmand a beneficia elevii si studentii din invatamântul de stat sau particular acreditat, care au pană in 26 de ani si provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Pentru acest an, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 lei la 500 lei, ca urmare a evolutiei indicelui pretului de consum, asa cum se regaseste in comunicarea Institutului National de Statistica, iar anul acesta bugetul alocat este de 1,7 milioane lei” – a declarat Dan Cărbunaru, purtatorul de cuvant al guvernului.

Monica

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora