Separatistii cer Rusiei sa trimita mai multi soldati in Transnistria

In Stiri externe de ultima ora

Regiunea separatista din cadrul Republicii Moldova a anuntat ca a solicitat Rusiei, oficial, sa creasca numarul de militari rusi din zona.

Soldatii rusi, ramasi acolo din timpul razboiului de la inceputul anilor 90, sunt denumiti atat de Moscova, cat si de transnistreni “trupe de mentinere a pacii”. Autoritatile de la Chisinau, dar si comunitatea internationala, au cerut in repetate randuri Rusiei sa-si retraga militarii din Transnistria, teritoriul apartinand Republicii Moldova.

“Trupele de mentinere a pacii sunt principalul factor de securitate pe malurile Nistrului si sunt o bariera esentiala impotriva Ucrainei si Moldovei” – a declarat seful biroului separatistilor transnistreni de la Moscova, Leonid Manakov, intr-un interviu cu agentia RIA novosti.

El spune ca Rusia si-a redus contingentul din Transnistria de la 6 la doua batalioane si ca numarul actual de militari rusi nu depaseste 450. Manakov a declarat ca, din punct de vedere legal, e posibila cresterea numarului de militari rusi in Transnistria, potrivit reglementarilor Comisiei Mixte de Control din regiune, din care fac parte trupe de mentinere a pacii din Rusia, Moldova si Transnistria.

Citeste si aceasta stire:  Vot istoric in Italia

“Exista o asemenea optiune si e justificata in contextul inrautatirii situatiei de securitate, inclusiv cresterii riscului amenintarii teroriste” –sustine reprezentantul separatistilor.

Transnistria e o regiune separatista nerecunoscuta la nivel international. Comunitatea internationala o considera teritoriu ce face parte din Republica Moldova. Dupa conflictul din 1990-1992, regiunea e controlata de separatistii pro-rusi.

Monica

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora