Europarlamentarii cer mai multi bani pentru programul „Fructe, legume, lapte în școli”

In Stiri din educatie de ultima ora

Intr-o rezolutie adoptata marti, eurodeputatii solicita mai multe resurse financiare si simplificarea programului UE de distributie de fructe, legume, lapte si produse lactate in scoli.

Parlamentul European atrage atentia ca doar 20 la suta dintre elevii din UE au fost vizati de program si ca bugetul ar trebui majorat, iar finantarea neutilizata ar trebui realocata intre statele membre. In plus, in rezolutia adoptata, europarlamentarii mentioneaza faptul ca produsele distribuite ar trebui sa fie neprelucrate, organice si locale. De asemenea, rezolutia arata ca birocratia pentru scolile participante ar trebui redusa.

In ciuda cererii ridicate a scolilor din unele state membre de a participa la program, bugetul limitat a impiedicat acest program sa ajungă la multi elevi, avertizeaza deputatii. Prin urmare, forul european solicita o majorare a bugetului programului, astfel incat produsele sa poată fi distribuite mai multor elevi, mai des si in mod regulat. Avand in vedere ca exista diferente mari intre statele membre in ceea ce priveste punerea in aplicare a programului, rezolutia adoptata propune realocarea catre alte state membre a sumelor care nu au fost utilizate.

Citeste si aceasta stire:  Limba română înlocuiește limba ”moldovenească”

Cel puțin 10 procente din finantare ar trebui sa fie alocata pentru masuri educationale privind obiceiurile alimentare sanatoase, adauga eurodeputatii. Potrivit documentului, fructele, legumele si produsele lactate care urmeaza sa fie distribuite in scolile din UE ar trebui sa fie neprelucrate, fara adaos de zahar, grasimi, sare sau indulcitori, ecologice, produse la nivel local si cu indicatii de calitate.

Modalitatea de participare a scolilor la program trebuie simplificata pentru a fi atragătoare, potrivit eurodeputatilor care solicită mai putina birocratie pentru scolile implicate. De asemenea, acestia propun sa se analizeze posibilitatea de a extinde sistemul catre tarile candidate.

Monica

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora