Anchetă privind ransomware-ul “Umbrella” în Europa: un suspect a fost arestat în România

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Un suspect a fost arestat în România și urmează să fie predat Franței în cadrul unei anchete privind atacurile ransomware “Umbrella” care au afectat companii europene, a anunțat miercuri procurorul din Paris, Laure Beccuau.

Datele a peste 360.000 de persoane au circulat pe dark web în urma pirateriei informatice a unei companii de evenimente din Toulouse (sudul Franței). De atunci, 35 de victime franceze au depus plângeri, “inclusiv persoane fizice și întreprinderi mici și mijlocii”.

Investigațiile au început în iulie 2021 in urma unui atac informatic cu ajutorul unui ransomware denumit succesiv UMBRELLA, DISKSTATION, 7EVEN sau QUICK, care a lovit o companie cu sediul în Haute-Garonne, in sudul țării.

Potrivit magistratului, “investigațiile judiciare privind diferitele adrese de e-mail comunicate în notele de răscumpărare și urmărirea plăților în bitcoin au arătat că mai multe țări europene – Germania, Spania, Italia și Suedia – au fost, de asemenea, implicate în atacuri similare“.

Cinci persoane, localizate în România, au fost interogate la 4 iunie de către anchetatorii locali, asistați de membri ai Oficiului francez de combatere a criminalității informatice (Ofac), în cadrul unei cereri de asistență mutuală internațională. Un cetățean român care a fost arestat a fost plasat în arest preventiv până ce va fi transferat in Franta.

Citeste si aceasta stire:  Huawei România, în conflict cu un deputat PNL

În timpul operațiunii au fost confiscate aproximativ 50.000 de euro în criptomonede. Analiza inițială a obiectelor găsite în timpul percheziției este susceptibilă să conducă la identificarea a câteva sute de victime. Numeroase chei de decriptare au fost descoperite și ar putea face posibilă recuperarea datelor.

Suedia a încredințat Franței ancheta privind atacurile informatice împotriva victimelor suedeze, iar Spania și Germania ar putea urma acest exemplu. Coordonarea internațională are loc sub egida agenției judiciare europene Eurojust și a agenției europene de poliție Europol, ambele cu sediul la Haga.

Parchetul din Paris invită orice persoană afectată de aceste atacuri să depună o plângere pe platforma Thésée.

Monica

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro