Apple e acuzată că abuzează de poziția dominantă

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Comisia Europeană a transmis companiei americane Apple opinia sa preliminară potrivit căreia aceasta a abuzat de poziţia sa dominantă pe pieţele de portofele mobile pe dispozitivele iOS, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Prin limitarea accesului la tehnologia standard folosită pentru plăţile contactless prin intermediul dispozitivelor mobile în magazine (NFC- comunicare în câmp apropiat), Apple a restricţionat concurenţa pe pieţele de portofele mobile pe dispozitivele iOS.

Comisia contestă decizia Apple de a-i împiedica pe dezvoltatorii de aplicaţii pentru portofele mobile să aibă acces la hardware şi software pe dispozitivele lor, în beneficiul propriei soluţii a companiei americane, Apple Pay.

“Plăţile mobile joacă un rol în creştere rapidă în economia noastră. Este important pentru integrarea pieţelor europene de plăţi ca consumatorii să beneficieze de un sistem de plăţi competitiv şi inovativ. Avem indicii că Apple a restricţionat accesul terţilor la tehnologia cheie necesară pentru a dezvolta soluţii rivale de portofele mobile pe dispozitivele Apple. În obiecţiile formulate, am descoperit că Apple ar fi putut restricţiona concurenţa, în beneficiul propriei sale soluţii, Apple Pay. Dacă se va confirma, un astfel de comportament ar fi ilegal conform reglementărilor UE privind concurenţa”, a afirmat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Citeste si aceasta stire:  Arestari in lumea internetului “negru”

Giganţii din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google, Meta şi Netflix, ar putea fi nevoiţi să suporte unele costuri ale reţelei de telecomunicaţii a Europei, a anunţat lui Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală, în urma plângerilor operatorilor de telecomunicaţii din UE, transmite Reuters.

“Cred că există o problemă şi trebuie să o luăm în considerare, gândindu-ne la toate aspectele, iar aceasta este problema contribuţiei echitabile la reţelele de telecomunicaţii. Deoarece vedem că există jucători care generează un trafic ridicat, care apoi le înlesneşte afacerea, dar care de fapt nu contribuie la înlesnirea acelui trafic. Ei nu contribuie la sporirea investiţiilor pentru lansarea conectivităţii”, a declarat oficialul la o conferinţă de presă.

You may also read!

Rusia a tăiat curentul Finlandei

Rusia a sistat vineri noaptea exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze, conform

Read More...

Rusia a amplasat sisteme de apărare antiaeriană pe Insula Șerpilor

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîri", a declarat vineri purtătorul

Read More...

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora