Arabia Saudită urmează să execute un minor care a protestat în stradă

In Stiri externe de ultima ora

Vești terifiante vin Arabia Saudită. Autoritățile saudite se pregătesc să execute un minor, acuzat că ar fi participat la o acțiune de protest pe vremea când avea 10 ani, relatează CNN. Condamnatul, Murtaja Qureiris se afla în fruntea unui grup de aproape 30 de copii pe biciclete și a cerut respectarea drepturilor omului, la demonstrația care a avut loc în provincia Estică a Arabiei Saudite, o provincie rebelă, în 2011. La trei ani de când a fost filmat participând la protest, copilul de 13 ani a fost arestat în momentul în care a vrut să plece cu familia sa în Bahrein. La vremea respectivă, el era cel mai tânăr prizonier politic din Arabia Saudită, potrivit activiștilor pentru respectarea drepturilor omului. Acum, când are aproape 18 ani, Qureiris poate fi executat de către autoritățile saudite după ce a fost ținut în închisoare mai bine de patru ani. În aprilie, oficialii saudiți au anunțat că au executat 37 de bărbați, majoritatea membri ai minorității religioase Shia. Potrivit activiștilor pentru apărarea drepturilor omului, Arabia Saudită are una dintre cele mai mari de execuții din întreaga lume și a fost adesea criticată pentru că a ucis și minori. Vârsta de la care începe responsabilitatea în fața legii nu este stabilită clar în regatul saudit, dar, în 2006, un oficial de la Riad a admis în fața unei comisii internaționale că tinerii pot fi condiderați responsabili penal de la vârsta de 12 ani.

Citeste si aceasta stire:  O chinezoaică a reuşit să pătrundă ilegal în reşedinţa lui Trump din Florida

Qureiris a fost judecat de un tribunal pentru terorism față de participarea sa la acea adunare a copiiilor pe biciclete. Procurorii saudiți au considerat că el făcea parte dintr-un grup extremist periculos. Qureiris a respins acuzațiile și a mai spus că multe dintre mărturiile sale din perioada detenției au fost date de frică, sub amenințările polițiștilor. Oficialii din Arabia Saudită au refuzat să comenteze acest caz, la solicitarea postului american CNN.

You may also read!

”Pistolarul” îl țintetște pe ”Rege”” Patronul lui PAOK Salonic îl dă în judecată pe Hagi!

Supărat că Gheorghe Hagi l-a numit ”pistolar” într-un interviu, patronul campioanei Greciei, PAOK Salonic, rusul Ivan Savvidis, a anunțat

Read More...

Scandalul continuă! Românii ameninţă că nu intră pe teren la meciul cu Germania

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal U21, din Italia, după 0-0 cu Franţa, însă Naţionala noastră

Read More...

Egal pe teren, bătaie în tribune

România s-a calificat în semifinalele Euro U21 la fotbal, după un meci nul, 0-0, contra Franței, și, de asemenea,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora