Arabia Saudită urmează să execute un minor care a protestat în stradă

In Stiri externe de ultima ora

Vești terifiante vin Arabia Saudită. Autoritățile saudite se pregătesc să execute un minor, acuzat că ar fi participat la o acțiune de protest pe vremea când avea 10 ani, relatează CNN. Condamnatul, Murtaja Qureiris se afla în fruntea unui grup de aproape 30 de copii pe biciclete și a cerut respectarea drepturilor omului, la demonstrația care a avut loc în provincia Estică a Arabiei Saudite, o provincie rebelă, în 2011. La trei ani de când a fost filmat participând la protest, copilul de 13 ani a fost arestat în momentul în care a vrut să plece cu familia sa în Bahrein. La vremea respectivă, el era cel mai tânăr prizonier politic din Arabia Saudită, potrivit activiștilor pentru respectarea drepturilor omului. Acum, când are aproape 18 ani, Qureiris poate fi executat de către autoritățile saudite după ce a fost ținut în închisoare mai bine de patru ani. În aprilie, oficialii saudiți au anunțat că au executat 37 de bărbați, majoritatea membri ai minorității religioase Shia. Potrivit activiștilor pentru apărarea drepturilor omului, Arabia Saudită are una dintre cele mai mari de execuții din întreaga lume și a fost adesea criticată pentru că a ucis și minori. Vârsta de la care începe responsabilitatea în fața legii nu este stabilită clar în regatul saudit, dar, în 2006, un oficial de la Riad a admis în fața unei comisii internaționale că tinerii pot fi condiderați responsabili penal de la vârsta de 12 ani.

Citeste si aceasta stire:  Rezultate surprinzatoare pentru Donald Trump la alegerile din SUA

Qureiris a fost judecat de un tribunal pentru terorism față de participarea sa la acea adunare a copiiilor pe biciclete. Procurorii saudiți au considerat că el făcea parte dintr-un grup extremist periculos. Qureiris a respins acuzațiile și a mai spus că multe dintre mărturiile sale din perioada detenției au fost date de frică, sub amenințările polițiștilor. Oficialii din Arabia Saudită au refuzat să comenteze acest caz, la solicitarea postului american CNN.

You may also read!

Liviu Dragnea a început demersurile legale pentru ieșirea din închisoare

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea a fost adus azi dimineaţa de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de

Read More...

Biroul Electoral Central: Klaus Iohannis, pe primul loc în primul tur al alegerilor

Preşedintele în funcție Klaus Iohannis conduce după primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 36,91% din voturi. Liderul de la

Read More...

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, a ieșit învingător în primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 39% din voturi, potrivit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora