Arabia Saudită urmează să execute un minor care a protestat în stradă

In Stiri externe de ultima ora

Vești terifiante vin Arabia Saudită. Autoritățile saudite se pregătesc să execute un minor, acuzat că ar fi participat la o acțiune de protest pe vremea când avea 10 ani, relatează CNN. Condamnatul, Murtaja Qureiris se afla în fruntea unui grup de aproape 30 de copii pe biciclete și a cerut respectarea drepturilor omului, la demonstrația care a avut loc în provincia Estică a Arabiei Saudite, o provincie rebelă, în 2011. La trei ani de când a fost filmat participând la protest, copilul de 13 ani a fost arestat în momentul în care a vrut să plece cu familia sa în Bahrein. La vremea respectivă, el era cel mai tânăr prizonier politic din Arabia Saudită, potrivit activiștilor pentru respectarea drepturilor omului. Acum, când are aproape 18 ani, Qureiris poate fi executat de către autoritățile saudite după ce a fost ținut în închisoare mai bine de patru ani. În aprilie, oficialii saudiți au anunțat că au executat 37 de bărbați, majoritatea membri ai minorității religioase Shia. Potrivit activiștilor pentru apărarea drepturilor omului, Arabia Saudită are una dintre cele mai mari de execuții din întreaga lume și a fost adesea criticată pentru că a ucis și minori. Vârsta de la care începe responsabilitatea în fața legii nu este stabilită clar în regatul saudit, dar, în 2006, un oficial de la Riad a admis în fața unei comisii internaționale că tinerii pot fi condiderați responsabili penal de la vârsta de 12 ani.

Citeste si aceasta stire:  Vicecancelarul Austriei si-a dat demisia din cauza legaturilor cu oligarhi rusi

Qureiris a fost judecat de un tribunal pentru terorism față de participarea sa la acea adunare a copiiilor pe biciclete. Procurorii saudiți au considerat că el făcea parte dintr-un grup extremist periculos. Qureiris a respins acuzațiile și a mai spus că multe dintre mărturiile sale din perioada detenției au fost date de frică, sub amenințările polițiștilor. Oficialii din Arabia Saudită au refuzat să comenteze acest caz, la solicitarea postului american CNN.

You may also read!

Horoscop 2020: cateva indicii despre fiecare zodie in parte

Vara a trecut, deja facem planuri de Revelion, iar sfarsitul anului ne duce, inevitabil, cu gandul la ce ne

Read More...

Ziua cea mai grea: are loc reconstituirea crimelor din casa groazei din Caracal

Prima reconstituire, luni, este pentru cumplitul caz Alexandra Macesanu (15 ani), fata disparuta acum opt saptamani si, probabil, omorata

Read More...

Proteste la salonul auto de la Frankfurt

Mii de oameni au protestat in fata complexului expozitional din Frankfurt, unde are loc celebrul salon auto. Demonstrantii cer

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora