Grav incident în Golful Oman – două petroliere au fost atacate

In Stiri externe de ultima ora

Intervenţie de urgenţă în Golful Oman, după ce două petroliere au fost atacate şi au fost înregistrate explozii puternice la bordul acestora. Zeci de membri ai echipajelor de pe cele două nave au fost evacuaţi în siguranţă de la locurile incidentelor, după ce au reuşit să sară de la bordul vaselor în bărcile de salvare. Potrivit presei americane, 21 de oameni au fost salvaţi de la bordul petrolierului Kokuka Courageous şi 23 de la bordul Front Altair de către forţele navale iraniene. De altfel, Marina iraniană şi vasele americane aflate în regiune au primit semnale de ajutor din partea celor două petroliere.

Incidentul are loc la aproape o lună după ce patru petroliere au fost atacate în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

În urma incidentului, preţul ţiţeiului la bursă a crescut cu 4,5%, potrivit agenţiei Bloomberg. Postul CNN subliniază că nu este clar cine sau ce a provocat ecploziile. Însă Autoritatea Maritimă Norvegiană a anunţat că vasul norvegian Front Altair a fost “atacat” şi la bordul acestuia au avut loc trei explozii puternice.

Citeste si aceasta stire:  Șoc la Londra! Premierul May oferă un al doilea referendum pentru Brexit!

La rândul său, un purtător de cuvânt al companiei de stat taiwaneze CPC Corp, care a închiriat Front Altair, a spus că vasul transporta 75.000 de tone de combustibil şi pare să fi fost lovit de o torpilă, însă datele nu au fost confirmate oficial. Alte informaţii vehiculate de agenţiile de presă sugerează că petrolierul a fost lovit de o mină.

La rândul său, operatorul panamez al petrolierului Kokuka Courageous, BSM Ship Management, a anunţat că personalul a părăsit vasul şi a fost salvat de un vapor aflat în zonă.

Petrolierul transporta metanol şi nu era în pericol de scufundare.

Înaintea incidentelor, o agenţie guvernamentală britanică a emis un avertisemnt pentru vasele care urmau să treacă prin Golful Oman, prin care erau sfătuite să fie extrem de precaute.

Flota a 5-a a SUA, staţioată în Bahrain, a anunţat că a trimis deja vasul USS Bainbridge în regiunea în care au avut loc incidentele.

Golful Oman se află la capătul strategicei Strâmtori Hormuz iar analiştii politici sunt de părere că acest incident va creşte tensiunile politice din regiunea prin care trec în fiecare zi petroliere cu marfă în valoare de sute de milioane de dolari. Recent, preşedintele american Donald Trump a acuzat Iranul că este o forţă destabilizatoare în regiune. Iranul a respins acuzaţiile şi a acuzat, la rândul său, Statele Unite că ar avea un comportament de agresor.

Citeste si aceasta stire:  Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

You may also read!

Liviu Dragnea a început demersurile legale pentru ieșirea din închisoare

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea a fost adus azi dimineaţa de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de

Read More...

Biroul Electoral Central: Klaus Iohannis, pe primul loc în primul tur al alegerilor

Preşedintele în funcție Klaus Iohannis conduce după primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 36,91% din voturi. Liderul de la

Read More...

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, a ieșit învingător în primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 39% din voturi, potrivit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora