Ambasadorul Federației Ruse la București: Rusia este mulțumită de acordul politic de la Chișinău

In Stiri de actualitate din Romania

Fost ambasador la Chișinău timp de aproape 5 ani, Valeri Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București a subliniat că Federația Rusă este mulțumită de acordul politic din Republica Moldova. Rusia s-a arătat dispusă să coopereze cu noua coaliție de guvernare de la Chișinău pentru a redresa relațiile dintre cele două țări în diverse domenii, în conformitate cu Tratatul de Cooperare și Prietenie din 2001.

Acest guvern de coaliție a primit sprijinul Moscovei și al Bruxelles-ului, a declarat Kuzmin, care a adăugat că nici Washingtonul, deocamdată, nu est eîmpotriva acestui Executiv de la Chișinău.

Moscova se așteaptă la o normalizare cât mai rapid posibil a situației de la Chișinău pentru că acest lucru este în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova și face apel la dialog între toate forțele politice.

De asemenea, ambasadorul rus s-a referit și la un filmuleț care a circulat pe YouTube în care se vorbea de anexarea de către România a Nordului Bucovinei de la Ucraina cu spijinul Rusiei și a denunțat ceea ce Excelența Sa a numit Fake news. Valeri Kuzmin a precizat că țara sa, Rusia, nu a planificat vreodată invadarea armată a Ucrainei.

Citeste si aceasta stire:  Crește numărul de cazuri de infectare cu Omicron, în România

Pe de altă parte, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la sfârșitul celui de al doilea război mondial și a întoarcerii armelor de către România a armelor contra Germaniei naziste, Valeri Kuzimin a declarat că Armata Roșie a fost primită ca eliberatoare în țările în care a alungat naziștii. Inclusiv în România, a declarat Kuzmin, care a adăugat că armata sovietică a fost aceea care a adus pacea în Europa.

You may also read!

Anchetă privind ransomware-ul “Umbrella” în Europa: un suspect a fost arestat în România

Un suspect a fost arestat în România și urmează să fie predat Franței în cadrul unei anchete privind atacurile

Read More...

UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și în vederea protejării sănătății cetățenilor și a asigurării celor mai

Read More...

Controale in salile de jocuri de noroc

Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro