Ambasadorul Federației Ruse la București: Rusia este mulțumită de acordul politic de la Chișinău

In Stiri de actualitate din Romania

Fost ambasador la Chișinău timp de aproape 5 ani, Valeri Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București a subliniat că Federația Rusă este mulțumită de acordul politic din Republica Moldova. Rusia s-a arătat dispusă să coopereze cu noua coaliție de guvernare de la Chișinău pentru a redresa relațiile dintre cele două țări în diverse domenii, în conformitate cu Tratatul de Cooperare și Prietenie din 2001.

Acest guvern de coaliție a primit sprijinul Moscovei și al Bruxelles-ului, a declarat Kuzmin, care a adăugat că nici Washingtonul, deocamdată, nu est eîmpotriva acestui Executiv de la Chișinău.

Moscova se așteaptă la o normalizare cât mai rapid posibil a situației de la Chișinău pentru că acest lucru este în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova și face apel la dialog între toate forțele politice.

De asemenea, ambasadorul rus s-a referit și la un filmuleț care a circulat pe YouTube în care se vorbea de anexarea de către România a Nordului Bucovinei de la Ucraina cu spijinul Rusiei și a denunțat ceea ce Excelența Sa a numit Fake news. Valeri Kuzmin a precizat că țara sa, Rusia, nu a planificat vreodată invadarea armată a Ucrainei.

Pe de altă parte, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la sfârșitul celui de al doilea război mondial și a întoarcerii armelor de către România a armelor contra Germaniei naziste, Valeri Kuzimin a declarat că Armata Roșie a fost primită ca eliberatoare în țările în care a alungat naziștii. Inclusiv în România, a declarat Kuzmin, care a adăugat că armata sovietică a fost aceea care a adus pacea în Europa.

You may also read!

Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump l-a primit la Casa Albă pe omologul său român Klaus Iohannis pentru "a reafirma şi

Read More...

Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

Joseph Tsai, co-fondator al gigantului chinez de vanzari pe internet, Alibaba, avea deja 49 la suta din actiuni; de

Read More...

Dupa cel mai tragic sezon, noi reguli privind ascensiunile pe Everest

Autoritatile din Nepal au pregatit o noua lege, care limiteaza numarul alpinistilor amatori; sezonul trecut a fost cel mai

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora