Avertisment voalat al Chinei la adresa Londrei, faţă de interzicerea Huawei

In Stiri externe de ultima ora

China a avertizat Marea Britanie că va suferi “efecte grave” dacă va interzice compania Huawei de la implicarea în construirea rețelei 5G din Regatul Unit, scrie presa de la Londra.

Problema implicării Huawei în instructura națională a Marii Britanii a apărut în luna aprilie când presa a scris că premierul Theresa May a dat undă verde parțială firmei chineze de telecomunicații deși au existat avertismente potrivit cărora aceasta ar putea reprezenta un risc la adresa siguranței naționale.

Premierul pare să își fi dat acordul de a permite Huawei să să contribuie la construirea unor părți de rețeaua 5G. Dar de atunci guvernul de la Londra nu a luat o decizie finală . În aceste condiții, ambasadorul Chinei la Londra, Liu Xiaoming, a declarat la BBC că blocarea Huawei ar putea rezulta în ‘efecte grave nu numai la adresa comerțului dar și asupra investițiilor’.

‘Va transmite un semnal foarte prost nu numai Huawei ci și oamenilor de afaceri chinezi’, a adăugat diplomatul chinez.

Citeste si aceasta stire:  Împăratul Japoniei a fost încoronat într-o ceremonie veche de 2.000 de ani

Asupra Marii Britanii s-au făcut presiuni din partea Statelor Unite să nu acorde Huawei nici un rol în construirea rețelei 5G din cauza îngrijorărilor privind posibile acte de spionaj.

Au existat speculaţii potrivit cărora, în urma permiterii Huawei să construiască reţeaua 5G, Washingtonul ar urma să îşi revizuiască strategia de partajare a informațiilor secrete cu Marea Britanie.

Președintele american Donald Trump a sugerat în timpul vizitei sale recente de stat în Marea Britanie că cele două națiuni ar ajunge la un acord referitor la protejarea informațiilor sensibile  dacă guvernul de la Londra va încheia o înțelegere cu Huawei.

Administrația Trump le-a cerut aliaților SUA să nu folosească tehnologia 5G Huawei sau echipamentele firmei chineze.

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro