Avertisment voalat al Chinei la adresa Londrei, faţă de interzicerea Huawei

In Stiri externe de ultima ora

China a avertizat Marea Britanie că va suferi “efecte grave” dacă va interzice compania Huawei de la implicarea în construirea rețelei 5G din Regatul Unit, scrie presa de la Londra.

Problema implicării Huawei în instructura națională a Marii Britanii a apărut în luna aprilie când presa a scris că premierul Theresa May a dat undă verde parțială firmei chineze de telecomunicații deși au existat avertismente potrivit cărora aceasta ar putea reprezenta un risc la adresa siguranței naționale.

Premierul pare să își fi dat acordul de a permite Huawei să să contribuie la construirea unor părți de rețeaua 5G. Dar de atunci guvernul de la Londra nu a luat o decizie finală . În aceste condiții, ambasadorul Chinei la Londra, Liu Xiaoming, a declarat la BBC că blocarea Huawei ar putea rezulta în ‘efecte grave nu numai la adresa comerțului dar și asupra investițiilor’.

‘Va transmite un semnal foarte prost nu numai Huawei ci și oamenilor de afaceri chinezi’, a adăugat diplomatul chinez.

Citeste si aceasta stire:  Donald Trump le propune americanilor să voteze de două ori

Asupra Marii Britanii s-au făcut presiuni din partea Statelor Unite să nu acorde Huawei nici un rol în construirea rețelei 5G din cauza îngrijorărilor privind posibile acte de spionaj.

Au existat speculaţii potrivit cărora, în urma permiterii Huawei să construiască reţeaua 5G, Washingtonul ar urma să îşi revizuiască strategia de partajare a informațiilor secrete cu Marea Britanie.

Președintele american Donald Trump a sugerat în timpul vizitei sale recente de stat în Marea Britanie că cele două națiuni ar ajunge la un acord referitor la protejarea informațiilor sensibile  dacă guvernul de la Londra va încheia o înțelegere cu Huawei.

Administrația Trump le-a cerut aliaților SUA să nu folosească tehnologia 5G Huawei sau echipamentele firmei chineze.

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora