Arestări la comemorarea a 33 de ani de la masacrul din piața Tienanmen

In Stiri externe de ultima ora

Poliţia din Hong Kong a arestat mai multe persoane sâmbătă pentru presupuse tentative de a comemora în public 33 de ani de la reprimarea mişcării pro-democraţie din Piaţa Tiananmen, la Beijing, informează AFP.

Potrivit unor jurnalişti ai agenţiei de presă franceze, cel puţin şase persoane au fost arestate de poliţie, majoritatea în timpul serii, inclusiv activistul Yu Wai-pan, de la Liga Social-Democraţilor (LSD), partid politic democratic aflat în colimatorul autorităţilor.

Yu şi alţi doi membri ai LSD au venit în cartierul comercial foarte frecventat Causeway Bay în timpul serii şi au păstrat în picioare un moment de reculegere, purtând măşti ce aveau cruci lipite pe gură. Ei au fost imediat arestaţi de poliţie pentru a fi percheziţionaţi, apoi au fost eliberaţi, însă Yu a fost din nou arestat câteva minute mai târziu, când se apropia de parcul Victoria, loc tradiţional de comemorare a sângeroaselor evenimente din 4 iunie 1989.

De asemenea, poliţia a confirmat arestarea unei femei de 80 de ani, pentru obstrucţionarea forţelor de apărare a ordinii publice mai devreme în timpul zilei, însă nu a furnizat deocamdată niciun fel de cifre privind numărul de persoane arestate.

Citeste si aceasta stire:  China a simulat un atac asupra unei baze militare americane

Autorităţile au avertizat că orice participare la “adunări neautorizate”, sâmbătă, va fi pasibilă de cinci ani de închisoare. Ele au încercuit parcul Victoria, scenă până în 2019 a unor uriaşe priveghiuri cu candele în memoria evenimentelor din Tiananmen.

China nu a oferit niciodată o explicaţie completă a represiunii din 1989. Oficialii chinezi au furnizat un bilanţ de aproximativ 300 de morţi, dar organizaţiile pentru drepturile omului şi martorii estimează că au fost ucise mii de persoane.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora