Atac din La Liga pentru Anglia: Sunt dopați economic

In Stiri din sport de ultima ora

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a afirmat, miercuri, că “majoritatea cluburilor din Premier League sunt dopate economic, în timp ce Javier Gomez, director corporativ, a solicitat Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) să impună controlul financiar pentru a-i sancţiona pe cei care nu-l respectă “indiferent de ţara din care provin”, informează agenţia EFE.

“Citim despre puterea Premier League, dar nu este aşa, este o competiţie bazată pe pierderi de milioane ale cluburilor, pentru că veniturile lor obişnuite nu le ajung. Majoritatea cluburilor sunt dopate economic”, a scris Tebas pe contul său de Twitter.

Preşedintele La Liga a reacţionat după închiderea mercato de iarnă cu o sumă mare cheltuită în Premier League, estimată la 643,8 milioane de euro, incluzând transferul record al campionatului cu venirea argentinianului Enzo Fernandez la Chelsea, de la Benfica, în schimbul sumei de 121 de milioane de euro.

La rândul său, directorul corporativ al ligii spaniole, Javier Gomez, a împărtăşit această viziune a cheltuielilor în exces, apărând în acelaşi timp filosofia patronatului spaniol în spectrul economic.

Citeste si aceasta stire:  Liga 1 s-a mărit la 16 echipe ca să nu retrogradeze Dinamo

“În La Liga, ceea ce urmărim este ca toate cluburile să poată cheltui şi genera venituri de manieră autonomă, cu venituri proprii. Este adevărat că şi acţionarilor li se permite să susţină cluburile, dar în anumite limite. În Premier League se întâmplă exact contrariul”, a declarat acesta.

Cluburile din prima ligă a campionatului de fotbal al Angliei au cheltuit suma record de 815 milioane de lire sterline (un miliard de dolari) în fereastra de transferuri din luna ianuarie, pentru a finaliza un sezon de investiţii fără precedent, a relatat DPA.

Cheltuielile brute pentru fereastra anului 2023 au fost cu 90% mai mari decât precedentul record de 430 de milioane de lire sterline din 2018 şi aproape triple faţă de perioada de mercato din ianuarie 2022 (295 milioane de lire).

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora