Atac informatic de 4,5 milioane dolari, platiti in bitcoin

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Una dintre cele mai mari firme de turism din Statele Unite a platit 4,5 milioane de dolari, in bitcoin, hackerilor care au penetrat baza de date si au furat informatii.

Piratii au infectat reteaua companiei CWT cu un virus, care a criptat tot sistemul. CWT, Carlson Wagonlit Travel, e pe locul cinci in clasamentul tur operatorilor din Statele Unite si asigura servicii pentru o treime din firmele americane. Hackerii au furat date sensibile privind activitatea companiei, dar nu e clar, in acest moment, daca au furat si informatii personale ale clientilor. Hackerii au folosit un software numit RagnarLocker, care a blocat toate computerele, cu ajutorul caruia au descarcat 2 terabaiti de informatii.

“Cercetarile noastre sunt inca la inceput, dar nu avem indicii ca ar fi fost compromise informatii sensibile, legate de clientii nostri” – a anuntat conducerea CWT.

Initial, hackerii au cerut 10 milioane de dolari, in bitcoin, ca sa restaureze fisierele si sa stearga datele furate. CWT insa, grav afectata de oprirea activitatii din cauza pandemiei, s-a inteles cu ei pentru suma de 4,5 milioane USD, platiti in bitcoin. Portofelul bitcoin detinut de hackeri a incasat 414 bitcoin pe 28 iulie, adica echivalentul a 4,5 milioane de dolari.

Potrivit expertilor, aceste atacuri costa firmele miliarde de dolari pe an. Companiile cedeaza santajului pentru ca li se pare calea cea mai simpla de rezolvare a problemei. Dupa atacul de la CWT, FBI a alertat serviciile specializate din toata lumea in legatura cu inmultirea loviturilor informatice de tip ransomware. Hackerii vaneaza in special firme mari, care sunt dispuse sa plateasca rapid, pentru a reintra in posesia informatiilor furate.

Citeste si aceasta stire:  Arestari in lumea internetului “negru”

Monica

 

 

 

 

You may also read!

Regizorul Corneliu Porumboiu, audiat la DNA într-un dosar de evaziune fiscală

Cunoscutul regizor Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon au fost aduși la sediul DIICOT, unde au fost

Read More...

Pontonul de la Mahmudia, a cărui panglică a fost tăiată de Raluca Turcan și alți 6 politicieni, s-a scufundat la o lună de la inaugurare

Acum trei săptămâni, imaginea cu Ralua Turcan și alți 6 politicieni tăind o panglică devenea virală în mediile online.

Read More...

Atac neobișnuit în Norvegia: Un danez a ucis cinci norvegieni cu arcul cu săgeți

Caz șocant în Norvegia. Poliţia a arestat un bărbat danez de 37 de ani, convertit la islam, suspectat a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora