Atac informatic de 4,5 milioane dolari, platiti in bitcoin

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Una dintre cele mai mari firme de turism din Statele Unite a platit 4,5 milioane de dolari, in bitcoin, hackerilor care au penetrat baza de date si au furat informatii.

Piratii au infectat reteaua companiei CWT cu un virus, care a criptat tot sistemul. CWT, Carlson Wagonlit Travel, e pe locul cinci in clasamentul tur operatorilor din Statele Unite si asigura servicii pentru o treime din firmele americane. Hackerii au furat date sensibile privind activitatea companiei, dar nu e clar, in acest moment, daca au furat si informatii personale ale clientilor. Hackerii au folosit un software numit RagnarLocker, care a blocat toate computerele, cu ajutorul caruia au descarcat 2 terabaiti de informatii.

“Cercetarile noastre sunt inca la inceput, dar nu avem indicii ca ar fi fost compromise informatii sensibile, legate de clientii nostri” – a anuntat conducerea CWT.

Initial, hackerii au cerut 10 milioane de dolari, in bitcoin, ca sa restaureze fisierele si sa stearga datele furate. CWT insa, grav afectata de oprirea activitatii din cauza pandemiei, s-a inteles cu ei pentru suma de 4,5 milioane USD, platiti in bitcoin. Portofelul bitcoin detinut de hackeri a incasat 414 bitcoin pe 28 iulie, adica echivalentul a 4,5 milioane de dolari.

Potrivit expertilor, aceste atacuri costa firmele miliarde de dolari pe an. Companiile cedeaza santajului pentru ca li se pare calea cea mai simpla de rezolvare a problemei. Dupa atacul de la CWT, FBI a alertat serviciile specializate din toata lumea in legatura cu inmultirea loviturilor informatice de tip ransomware. Hackerii vaneaza in special firme mari, care sunt dispuse sa plateasca rapid, pentru a reintra in posesia informatiilor furate.

Citeste si aceasta stire:  Atacuri cibernetice in toata Europa, inclusiv in Romania

Monica

 

 

 

 

You may also read!

Beirutul, zguduit de explozii apocaliptice

Cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața și alte câteva sute au fost rănite în urma a două explozii

Read More...

Femeile care cheltuiesc cel mai mult pe tinute de lux

Nu va asteptati sa gasiti nume neaparat cunoscute in lista de mai jos, din showbiz sau din lumea modelling-ului.

Read More...

EXCLUSIV ! De doua ori victima: si a virusului COVID, si a haosului din sanatate

La Directia de Sanatate Publica (DSP) i s-a inchis telefonul, i-au comunicat un rezultat pozitiv al altui pacient, a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora