Austria renunta la obligativitatea vaccinarii anti COVID, iar Franta scoate pasaportul vaccinal

In Stiri din sanatate de ultima ora

Cu doar sase zile inainte de a incepe amendarea nevaccinatilor, guvernul austriac a anuntat ca suspenda obligativitatea vaccinarii anti COVID. Din 14 martie, si Franta elimina pasaportul vaccinal, prin care, practic, numai vaccinatii si cei trecuti prin boala puteau avea o viata normala, iar nevaccinatii erau izolati din punct de vedere social.

Austria a fost prima si ultima tara europeana care impusese vaccinarea obligatorie a tuturor persoanelor de peste 18 ani, cu exceptia gravidelor si a celor trecuti prin boala in ultimele 3 luni.

Legea vaccinarii obligatorii era in vigoare din 5 februarie, dar din 15 martie urmau sa fie impuse amenzi usturatoare celor ce refuza vaccinarea. Nevaccinatii erau pasibili de amenzi intre 600 si 3.600 de euro.

Mai multe voci s-au ridicat în rândul opiniei publice austriece pentru a cere revizuirea textului legislativ, în contextul în care Austria a renunţat la începutul lunii martie la majoritatea restricţiilor antiepidemice.

Guvernul recunoaste ca obligativitatea era o incalcare a drepturilor omului

“Vom suspenda vaccinarea obligatorie. De ce ? Pentru ca in acest moment sunt multe argumente convingatoare ca aceasta incalcare a drepturilor fundamentale nu este justificata,” – a declarat Karoline Edtstadler, ministrul afacerilor constitutionale din Austria.

Citeste si aceasta stire:  8 proceduri de fizioterapie utile în recuperarea medicală

Din punct de vedere politic, vaccinarea obligatorie a devenit o povara pentru guvernul condus de conservatori. Iar Partidul Libertatii, a treia forta in parlament, cu orientare pronuntat de dreapta, a atacat guvernul de nenumarate ori pe aceasta tema. Legea prin care se introducea vaccinarea obligatorie a avut efecte aproape zero in convingerea austriecilor sa se vaccineze.

Obligativitatea a fost doar suspendata

Faptul ca, deocamdata, obligativitatea vaccinarii nu mai exista, nu inseamna insa ca in viitor nu poate reveni. Ministra Edtstadler a declarat ca impunerea vaccinarii se poate face in viitor, daca va fi necesar.

FRANTA ELIMINA PASAPORTUL VACCINAL

Din 14 ianuarie, francezii nu mai au nevoie de pasaport vaccinal pentru a avea acces in diverse institutii, plus baruri, restaurante, teatre, obiective turistice. In plus, masca nu va mai fi obligatorie in interior, cu exceptia mijloacelor de transport in comun, a institutiilor medicale si a centrelor de ingrijire.

Monica

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro