Bucureştenii preferă tot Uber, Clever şi Bolt, deşi de azi sunt ilegale

In Stiri auto de ultima ora

Zeci de bucureşteni au ales să călătorească noaptea trecută cu Uber, Clever Taxi sau Bolt (fost TaxyFy), deşi de la miezul nopţii a intrat în vigoare ordonanţa care scoate în afara legii aceste aplicaţii de ride-sharing.

Şoferii care folosesc aceste aplicaţii nu au fost speriaţi de ameninţările de la Palatul Victoria şi au ieşit pe teren. Asta în condiţiile în care riscă amenzi dacă sunt controlaţi de poliţişti. Nici clienţii nu au migrat spre taxiurile clasice, şi au preferat tot transportul cu aplicaţiile de ride-sharing, mai ales că mulţi călători au avut experienţe neplăcute cu taximetriştii.

Mai mulţi bucureşteni au anunţat şi în această dimineaţă pe reţelele de socializare că ales să circule tot cu Uber sau Bolt sau Clever, deşi timpul de aşteptare până la sosirea unui vehicul a crescut considerabil, la mai mult de 10 minute, semn că mulţi şoferi s-au retras, de teamă să nu fie amendaţi.

Şoferii care folosesc ride-sharing pot rămâne fără plăcuţele de înmatriculare pentru 6 luni şi plătesc o amendă de până la 50.000 de lei.

Citeste si aceasta stire:  Doi mari producatori auto - in parteneriat pentru dezvoltarea vehiculelor comerciale

Ordonanţa guvernamentală a fost emisă de ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, care a promis la vremea respectivă că va reglementa aceste aplicații, dar până azi nu s-a întâmplat nimic cu promisiunile ministrului. Ministrul a emis ordonanţa la presiunea taximetriştilor, care au blocat de mai multe ori traficul în numeroase oraşe din ţară în semn de protest faţă de Uber.

”Având în vedere complexitatea domeniului și necesitatea stabilirii unor soluții juridice care să asigure un regim nediscriminatoriu pe piață, actul normativ va fi postat pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor (inițiatorul acestui act normativ) și supus consultării publice, potrivit legii, imediat după finalizare”, a anunţat Ministerul Dezvoltării.

You may also read!

Liviu Dragnea a început demersurile legale pentru ieșirea din închisoare

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea a fost adus azi dimineaţa de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de

Read More...

Biroul Electoral Central: Klaus Iohannis, pe primul loc în primul tur al alegerilor

Preşedintele în funcție Klaus Iohannis conduce după primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 36,91% din voturi. Liderul de la

Read More...

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, a ieșit învingător în primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 39% din voturi, potrivit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora