Trump mai trage un obuz în războiul cu Huawei

In Stiri externe de ultima ora

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat miercuri seară un ordin executiv prin care escaladează campania lansată de administrația sa împotriva gigantului telecom chinez Huawei. Ordinul semnat de Trump mărește presiunea asupra aliaților Statelor Unite de a urma exemplul Washingtonului și să interzică compania chineză de la participarea la licitațiile pentru rețelele 5G sau alte proiecte de telecomunicații, potrivit CNN.

Statele Unite pretind că Huawei, una dintre cele mai importante companii chineze, reprezintă un mare risc de a spiona infrastructura tehnologică occidentală. Cea mai recentă acțiune a lui Donald Trump contra companiei chineze vine pe fondul unui război comercial între Statele Unite și China, care se agravează de la o zi la alta.

În timp ce unii aliați ai Americnii – în special Australia și Noua Zeelandă – au urmat deja exemplul lui Donald Trump, alții sunt mai reticenți. În special cei din Europa, unde situația este împărțită între țările care nu au luat o decizie în cazul Huawei și cele care au deschis porțile gigantului chinez.

Ordinul lui Trump a creeat îngrijorare nu doar în China, ci și în Marea Britanie. La începutul acestei luni, premierul britanic Theresa May l-a demis pe ministrul Apărării Gavin Williamson, după ce au apărut informații potrivit cărora el era sursa de știri legate de acordul dat de Londra firmei Huawei de a construi o parte a rețelei 5G din regat.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora