Trump mai trage un obuz în războiul cu Huawei

In Stiri externe de ultima ora

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat miercuri seară un ordin executiv prin care escaladează campania lansată de administrația sa împotriva gigantului telecom chinez Huawei. Ordinul semnat de Trump mărește presiunea asupra aliaților Statelor Unite de a urma exemplul Washingtonului și să interzică compania chineză de la participarea la licitațiile pentru rețelele 5G sau alte proiecte de telecomunicații, potrivit CNN.

Statele Unite pretind că Huawei, una dintre cele mai importante companii chineze, reprezintă un mare risc de a spiona infrastructura tehnologică occidentală. Cea mai recentă acțiune a lui Donald Trump contra companiei chineze vine pe fondul unui război comercial între Statele Unite și China, care se agravează de la o zi la alta.

În timp ce unii aliați ai Americnii – în special Australia și Noua Zeelandă – au urmat deja exemplul lui Donald Trump, alții sunt mai reticenți. În special cei din Europa, unde situația este împărțită între țările care nu au luat o decizie în cazul Huawei și cele care au deschis porțile gigantului chinez.

Ordinul lui Trump a creeat îngrijorare nu doar în China, ci și în Marea Britanie. La începutul acestei luni, premierul britanic Theresa May l-a demis pe ministrul Apărării Gavin Williamson, după ce au apărut informații potrivit cărora el era sursa de știri legate de acordul dat de Londra firmei Huawei de a construi o parte a rețelei 5G din regat.

You may also read!

Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

O companie de telefonie din Marea Britanie va lansa serviciile 5G. Fără Huawei. Asta după ce Vodafone UK a

Read More...

Sa nu fie prea tarziu… Voteaza ! Nici nu stii cat conteaza !

26 mai, 9 si ceva seara. Esti la terasa cu prietenii. Sau tocmai ai plecat de la terme. Sau

Read More...
gheata-carbonica

La ce poti folosi gheata carbonica?

Spre deosebire de cuburile standard de gheata, care sunt facute in mod evident din apa inghetata, gheata uscata este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora