Calendarul examenelor la Evaluarea Nationala si Bacalaureat

In Stiri din educatie de ultima ora

Evaluarea Nationala ar putea incepe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie cu probele scrise, abia dupa aceea se vor da probele orale. Ministerul educatiei a anuntat ca in scurt timp va publica pe site calendarul detaliat al probelor. Elevii claselor terminale, mai exact a opta si a 12-a, revin la scoala pe 2 iunie pentru a se pregati timp de doua saptamani. Examenele nationale se vor sustine in baza unei programe deja publicate de Ministerul Educatiei, care va contine doar materia predata in primul semestru al acestui an scolar.

Examenele se vor da pastrand distanta, deci cu maximum 10 elevi intr-o sala, iar elevii vor intra pe un culoar si vor iesi pe altul.

Anul scolar se va incheia pentru toti elevii pe 12 iunie. Din cauza pandemiei, pentru restul elevilor, anul scolar nu se redeschide, mediile urmand a fi incheiate cu notele de acum. Scolarii revin in clase in urmatorul an scolar, in septembrie. Dar desi scolile raman inchise, se va invata in continuare la distanta – a precizat ministrul educatiei, Monica Anisie. Ea a declarat ca pentru elevii care nu au posibilitatea de a invata la distanta – nu au acces la internet, si nici calculatoare sau tablete – vor interveni inspectoratele judetene, pentru a le asigura baza materiala.

Citeste si aceasta stire:  Droguri la Scoala Centrala

Anuntul ca elevii nu se intorc la scoala, fizic, in clasa, a fost facut de presedintele Klaus Iohannis.

“S-a decis ca pentru majoritatea elevilor, in acest an scolar, gradinitele, scolile si universitatile sa nu se mai redeschida” – a declarat Iohannis dupa o sedinta, la Cotroceni, privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

Monica

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora