Cartela SIM care te ajuta sa fii anonim pe internet

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Intr-o perioada in care toata activitatea este urmarita de marile companii care te invadeaza cu reclama, exista si solutii care te pot ajuta sa ramai anonim in mediul online. Prezentul nu mai pune accent pe confidentialitatea online mai ales cand vine vorba de marile companii care te deservesc, dar sunt metode pe care le poti utiliza sa te “ascunzi” cand navighezi pe internet.

Facebook sau Google sunt doua dintre marile companii care preiau foarte multe date de la tine, voluntar sau involuntar. Aceste companii obtin datele in multe moduri chiar si fara sa iti dai seama. Majoritatea datelor se folosesc in scopuri comerciale.

Tor este una dintre solutiile la care poti apela atunci cand vrei sa navighezi pe internet fara sa fii detectat. Este un browser compatibil pe desktop, insa nu este cea mai buna solutie si pentru telefoane. Si providerii de servicii telecom stiu ce faci pe internet. Pentru a ramane invizibil atunci cand folosesti datele mobile, se dezvolta o cartela SIM dedicata pentru internet, ce iti poate oferi mai multe avantaje.

Citeste si aceasta stire:  Rolul serviciilor de optimizare SEO pentru o afacere online

O companie britanica testeaza o cartela SIM dedicata exclusiv internetului. Brass Horn Communications dezvolta o cartela care iti va redirectiona automat traficul direct din reteaua Tor. Cartela SIM va avea incluse toate setarile astfel incat utilizatorii sa nu fie nevoiti sa faca setari prea complexe.

Dupa cum spun dezvoltatorii noii cartele SIM, se pare ca nici acestia nu vor putea intercepta traficul pe care il faci, utilizand o cartela SIM de acest fel. Gareth Lleweyn, fondatorul companiei, a declarat ca proiectul lor vrea sa le “dea o palma” celor care supravegheaza in masa activitatea utilizatorilor.

Onion3G va fi numele cartelei nedetectabile care se va putea conecta doar la retelele 3G. In prezent este disponibila in varianta Beta doar in Marea Britanie. Lansarea publica pentru celelalte tari va avea loc in 2019.

Costul cartelei Onion3G pentru Tor va costa aproximativ 2 lire/luna sau 10 Ron in sistem Prepaid. Costul unui MB de trafic va fi de 0,0025 lire. Pentru unii poate fi un cost mare dar eficient pentru intimitatea fiecaruia in mediul online.

Citeste si aceasta stire:  Elon Musk a demisionat de la Twitter

You may also read!

ISIS publica fotografii despre care afirma ca sunt ale atacatorilor de la Moscova

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie

Read More...

Printesa Kate face tratament pentru cancer

Dupa saptamani de speculatii privind disparitia printesei Kate din spatiul public, apar primele informatii oficiale: intr-un video emotionant, printesa

Read More...
pompa de caldura aer apa

Ce sunt pompele de căldură și cât de eficiente sunt în încălzirea și răcirea locuinței?

Pompele de căldură sunt soluții eficiente și sustenabile pentru confort termic și reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul încălzirii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro