Cartile copilariei, eliminate din biblioteci, pentru ca ar fi “sexiste”

In Stiri externe de ultima ora

Lupta pentru combaterea sexismului derapeaza grav in Spania, unde o scoala a scos din biblioteca 200 de titluri de basme clasice pentru copii, printre care si  “Scufita Rosie”.  Conducerea scolii a ajuns la concluzia ca sunt carti “toxice”, partinitoare din punct de vedere al genului. Alte scoli spaniole au anuntat ca vor proceda si ele la eliminarea unora dintre povestile copilariei.

Cei care au luat aceasta decizie sustin ca basmele sunt pline de stereotipuri, care asimileaza masculinitatea cu vitejia, iar feminitatea cu o fire slaba si lipsita de aparare.

Au fost analizate toate cartile pentru copiii cu varsta de pana in 6 ani, iar concluzia este ca doar o zecime din ele pot fi considerate “corecte” din perspectiva genului, iar o treime sunt basme “toxice”, scrie Newsweek.

Basmele sunt invechite, iar schimbarea rolurilor, petrecuta in societatea moderna, in care femeia e la fel de puternica precum barbatul, nu se reflecta in aceste povesti – sustin adeptii scoaterii basmelor din bibliotecile scolare.

Citeste si aceasta stire:  Germania impune restricții călătorilor veniți din Marea Britanie

Spania nu e un caz izolat. Din pacate, asemenea idei circula din ce in ce mai mult. O femeie din Anglia a cerut scoaterea din programa scolara a basmului “Frumoasa din padurea adormita” , pe motiv ca baietelul ei nu invata nimic bun, atunci cand afla ca un tanar saruta o necunoscuta.

Monica

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora