Rusia e cu ochii pe Romania

In Stiri politice de ultima ora

Federatia Rusa e vizibil deranjata de faptul ca americanii trimit temporar o baterie THAAD  (Terminal High Altitude Area Defense) pentru lucrarile de intretinere si modernizare la scutul de la Deveselu.

Moscova urmareste indeaproape desfasurarea sistemului THAAD in Romania si, potrivit ministrului adjunct al apararii, Aleksandr Grushko, vrea sa stie de ce are loc aceasta manevra si despre ce modernizari e vorba.

Agentia rusa de stiri, TASS, scrie ca Grushko a declarat, la o conferinta organizata de un centru de studii politice si militare din Moscova, ca pana acum, la toate nivelurile politice, Rusiei i s-a spus ca sistemul antiracheta are drept unic scop contracararea amenintarilor balistice venit din afara regiunii euroatlantice si ca, potrivit caracteristicilor tehnice, nu poate intercepta armele strategice ale Rusiei.

“Prima intrebare care se pune este ce fel de activitate va avea loc la bazele militare din Romania, iar a doua este cat timp va ramane sistemul THAAD in Romania si, de fapt, ce rol va avea” – precizeaza ministrul adjunct al apararii din Federatia Rusa.

Citeste si aceasta stire:  Adriana Cotel - numita in functia de presedinte al Casei Nationale de Sanatate

Desfasurarea sistemului antiracheta in Romania va avea loc la vara

Armata americana a anuntat acum cateva zile ca, la cererea NATO, SUA vor desfasura temporar in Romania un sistem antibalistic avansat, THAAD pentru a sustine eforturile Aliantei in Europa. Unitatea va fi adusa de la Fort Hood, Texas, si va opera la baza Deveselu. Imediat ce va fi instalata, controlul operational va fi preluat de NATO.

Monica

sursa foto: www.stripes.com

You may also read!

Raport MCV: România este criticată pentru reformele din Justiție

România este criticată în raportul MCV din acest an (Mecanismul de Cooperare și Verificare) pentru evoluţia situaţiei privind reforma

Read More...

Împăratul Japoniei a fost încoronat într-o ceremonie veche de 2.000 de ani

Împăratul Japoniei, Naruhito, a fost oficial încoronat suveran în cadrul unei ceremonii care are o vechime de aproape două

Read More...
newsin

Nou salariu minim obligatoriu in firme private

Companiile private ar urma sa fie obligate sa plateasca angajatilor un salariu minim mai mare decat in prezent. Un

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora