Eurodeputatii dezbat astazi abaterile guvernului Romaniei de la normele statului de drept

In Stiri politice de ultima ora

La Strasbourg are loc ultima sesiune plenara a Parlamentului European, inainte de alegerile de la sfarsitul lunii viitoare. De regula, la sesiunea de final, euroalesii nu pun pe agenda subiecte arzatoare, ci teme minore. De aceasta data, insa, Partidul Popular European (PPE, conservator) a insistat sa fie inclusa o dezbatere privind statul de drept in Romania. 

Cazul Kovesi readuce Romania in discutie la Parlamentul European

Desi nu a trecut prea mult de la ultima dezbatere despre Romania, Parlamentul European considera ca e nevoie de o noua discutie. Scanteia este cazul Laura Codruta Kovesi, care, desi e candidatul euroalesilor pentru postul de Procuror-Sef al UE, e blocata de Romania in Consiliu – aolo unde guvernul Romaniei, prin ambasadoarea Luminita Odobescu, a reusit sa stranga o majoritate critica impotriva lui Kovesi si sa sa-i mobilizeze si pe reprezentantii altor tari sa voteze impotriva ei.

PSD a ramas fara aliati politici

In conditiile in care Socialistii europeni, familia politica a PSD, au inghetat relatiile cu “tovarasii” din Romania, a fost destul de simplu pentru popular europeni sa obtina acordul celorlalte formatiuni pentru o noua dezbatere privind Romania. Decizia a fost luata la Conferinta Presedintilor, de joia trecuta, la care liderii de grup stabilesc ordinea de zi pentru sesiunea plenara. Va fi doar dezbatere, fara rezolutie, tinand cont ca includerea subiectului referitor la statul de drept in Romania si la cazul Kovesi a fost luata in regim de urgenta, iar pentru pregatirea unei rezolutii e nevoie de ceva timp.

Citeste si aceasta stire:  Rusia e cu ochii pe Romania

Dezbaterea are loc luni, 15 aprilie, de la 19.30 si dureaza o ora. Mai intai, Comisia Europeana va face o declaratie, apoi iau cuvantul eurodeputatii, iar concluziile vor fi trase tot de Comisie.

Monica

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro