Ce îi așteaptă pe britanici, în cazul în care se ajunge la un Brexit “dur”

In Stiri externe de ultima ora

Există tot mai multe speculații cu privire la ce se va întâmpla în Marea Britanie, în cazul unui Brexit “dur”, așa cum se prefigurează în urma celor mai recente evoluții politice.

Mai mulți econoșiti sunt de părere că un Brexit dur va impulsiona economia britanică, însă doar pe termen scurt. Analiștii Credit Suisse sunt de părere că se va ajunge la o scurtă recesiune în care economia se va contracta între 1 și 2 procente. Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a revizuit recent prognozele inițiale pentru a prezice că economia va fi cu între 2 până la 3,5 la sută ma mică în următorii trei ani în cazul unui Brexit dur. Alți analiști sunt de părere că vor fi contracții de aproape 0,8 procente ale economiei sau că aceasta nu va da semne de schimbare. Ca un exemplu, în timpul crizei economice din 2007, economia s-a comprimat cu 6,3 procente, adică s-a ajuns la o creștere a șomajului cu aproape 600.000 de locuri de muncă.

Ce se întâmplă însă cu britanicii care și-au rezervat deja vacanțe în Europa? Ei vor putea călători fără grijă în țările Uniunii Europene, însă trebuie să se asigure că pașaportul lor este valabil cel puțin 6 luni în momentul plecării în vacanță, altfel vor fi opriți să călătorească.

În schimb, turiștii britanici trebuie să își facă obligatoriu asigurări de călătorie pentru că nu se știe exact în momentul de față de ce fel de servicii vor beneficia în cazul unui Brexit fără acord. În momentul de față se crede că vor fi încheiate acorduri separate între Marea Britanie și fiecare țară din Uniunea Europeană, însă până pe 29 martie acest lucru nu se va încheia. De asemenea, nu este clar ce se va întâmpla cu animalele de companie, dacă vor fi primite în Uniunea Europeană.

Britanicii care vor să conducă în Uniunea Europeană ar putea fi obligați să cumpere un permis valabil în UE, permis care costă 5,5 lire și se găsește la oficiile poștale.

Cât despre prețuri, analiștii economici sunt mai mult ca siguri că acestea vor crește, în Marea Britanie, la aproape toate produsele importate din Uniunea Europeană.

You may also read!

Raport MCV: România este criticată pentru reformele din Justiție

România este criticată în raportul MCV din acest an (Mecanismul de Cooperare și Verificare) pentru evoluţia situaţiei privind reforma

Read More...

Împăratul Japoniei a fost încoronat într-o ceremonie veche de 2.000 de ani

Împăratul Japoniei, Naruhito, a fost oficial încoronat suveran în cadrul unei ceremonii care are o vechime de aproape două

Read More...
newsin

Nou salariu minim obligatoriu in firme private

Companiile private ar urma sa fie obligate sa plateasca angajatilor un salariu minim mai mare decat in prezent. Un

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora