Șeful Informațiilor din SUA: China este cea mai mare amenințare pentru democrație

In Stiri externe de ultima ora

Dacă mai era nevoi de confirmat acest lucru, un oficial american de rang înalt spune că Beijingul este virusul care afectează democrația. John Ratcliffe, directorul serviciului naţional de informaţii al SUA a descris China drept “cea mai mare ameninţare pentru democraţie şi libertate în lume după cel de-al Doilea Război Mondial”. De asemenea, oficialul american a atras atenția că obiectivul comuniștilor de la Beijing este o dominaţie globală.

“Informaţiile serviciilor noastre sunt clare: Beijingul intenţionează să domine SUA şi restul planetei pe plan economic, militar şi tehnologic”, a declarat Ratcliffe, într-un articol de opinie publicat pe site-ul Wall Street Journal.

John Ratcliffe, fost congresman republican numit de Trump în funcţia de şef al DNI în primăvara trecută, consideră China drept “cea mai mare ameninţare pentru America astăzi şi cea mai mare ameninţare la adresa libertăţii şi democraţiei în lume după cel de-al Doilea Război Mondial” (1939-1945).

Spionajul chinez, un pericol

El a declarat că a redirecţionat resurse din bugetul federal anual de 85 miliarde de dolari alocat serviciilor de informaţii pentru a pune mai mult accent pe China.

Citeste si aceasta stire:  Vladimir Putin se teme de rachetele NATO

Potrivit acestuia, abordarea spionajului economic al Chinei se bazează pe trei componente: “Jaf, copiere şi înlocuire!”.

Această strategie este ca entităţile chineze să fure proprietatea intelectuală a companiilor americane, să o copieze şi apoi să înlocuiască companiile americane pe piaţa globală, susţine el.

În articolul său, Ratcliffe a menţionat de asemenea operaţiuni în cursul cărora agenţi chinezi au recurs la presiuni economice pentru a influenţa sau compromite parlamentarii americani.

“Serviciile noastre de informaţii arată că Beijingul desfăşoară cu regularitate acest tip de operaţiuni de influenţă în SUA”, susţine el. “Liderii chineze încearcă să subordoneze drepturile individului voinţei Partidului Comunist”, a mai acuzat Ratcliffe.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Chinei a respins comentariile şefului DNI, calificându-le drept o “denaturare a faptelor” şi ipocrite şi a declarat că acestea arată “mentalitatea înrădăcinată a Războiului rece şi prejudecăţi ideologice din partea unor persoane din partea SUA”.

Beijingul a îndemnat frecvent liderii americani să renunţe la această retorică faţă de China, pe care o atribuie fricii lor faţă de rolul în creştere al Chinei în lume.

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro