Ce servicii de restaurant si catering beneficiaza de TVA de 5%?

In Stiri din turism de ultima ora
servciii catering si restaurant TVA 5%

Desi vestea reducerii de TVA la 5% pentru agentii economici care ofera servicii de restaurant si catering  este binevenita, aceasta nu se adreseaza tuturor celor care activeaza in domeniu.

Potrivit proiectului de ordin publicat de Ministerul Finantelor Publice, aplicarea cotei reduse de TVA se face in functie de anumite criterii, care tin de serviciile conexe legate de alimentele livrate si locatia in care se realizeaza consumul acestora.

Se considera furnizor de “servicii conexe” cei care pun la dispozitia clientilor un cadru adecvat pentru consumul alimentelor, servirea acestora, cat si cei care dispun de personal de servire, de bucatari sau de personal de curatenie, si cei care ofera clientilor vesela, tacamuri, mobilier adecvat consumului alimentelor precum mese si scaune, asigura debarasarea si curatarea meselor si consiliaza clientii referitor la compozitia sau cantitatea mancarii pentru anumite evenimente.

De asemenea, in cazul restaurantelor, consumul mancarii trebuie sa aiba loc in spatiile prestatorului, in timp ce pentru serviciile de catering consumul trebuie sa aiba loc in afara spatiilor prestatorului.

Citeste si aceasta stire:  Top 3 locuri de neratat pentru oricine este interesat de vacante in Eforie Nord

Restaurantele din zona de “food-court” din mall-uri, cat si supermarket-urile si hipermarket-urile care dispun de zone amenajate cu scaune si mese unde se pot consuma imediat diferite preparate culinare, pot beneficia de cota de 5%, daca se ofera servicii de debarasare si curatare a meselor.

O alta categorie de agenti economici care pot beneficia de cota de 5% este a celor care furnizeaza preparate alimentare in cadrul evenimentelor, precum sunt concertele, festivalurile si targurile de produse. Important este ca prestatorii sa ofere clientilor mese cu scaune in spatiul acestora si sa ofere servicii de debarasare a meselor.

Unitatile de alimentatie publica care nu ofera servicii conexe care sa permita consumul imediat al alimentelor si/sau al bauturilor sau care dispun de conditii restranse de servire, fara a permite clientilor sa ia loc la o masa, nu se pot califica pentru cota de TVA de 5%, incepand cu 1 noiembrie 2018.

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro