Bieber, 28 de ani, are jumatate din fata paralizata de sindromul Ramsay Hunt. Acesta e provocat de o infectie virala, care afecteaza nervul facial si poate duce la paralizie.
Medicii citati de presa internationala afirma ca starul canadian are toate sansele sa se recupereze rapid. De regula, tratamentul include steroizi si antivirale. Insa revenirea la normal se face treptat si recapatarea simetriei este un proces de durata, care l-ar putea tine pe Justin Bieber departe de scena saptamani bune de acum inainte. Bieber a postat pe Instagram o scurta filmare in care explica faptul ca a contactat un virus destul de grav, care i-a paralizat jumatate din fata. El si-a anulat toate concertele din urmatoarele zile. Bieber a precizat ca sufera de sindromul Ramsay Hunt.
“Dupa cum puteti vedea, acest ochi nu clipeste, nu pot zambi decat cu jumatate de gura. Aceasta nara nu se misca. Jumatate din faţă imi e paralizata. Cei care sunt frustrati fiindca am anulat urmatoarele concerte pot vedea limpede ca nu sunt in stare sa le sustin” – le-a transmis vedeta.
Sindromul Ramsay Hunt (Herpes zoster oticus) este o infectie cu virusul varicelozosterian, din familia virusurilor herpetice si afecteaza nervul facial. Practic, are loc o reactivare a virusului herpes zoster pe care il au in organism cei care au avut candva varicela. In plus fata de zona zoster, sindromul Ramsay Hunt poate provoca paralizie facială si pierderea auzului in urechea afectata.
Legatura cu vaccinul anti COVID ?
Mai multi internauti, dar si jurnalisti au lansat ipoteza unui efect advers de la vaccinul anti COVID. S-a scris, de-alungul timpului, ca vaccinurile cu arn mesager pot reactiva virusul herpetic si ca au fost cazuri in care pacientii s-au trezit, dupa vaccinare, cu zona zoster din cap pana in picioare. Comunitatea medicala combate, in general, teoria ca Justin Bieber s-ar confrunta acum cu o consecinta a vaccinului anti COVID.
Insanatosirea e un proces de durata
Charles Nduka, medic britanic, specializat in chirurgie estetica de reconstructie, a declarat ca, inainte de revenirea zambetului, fata incepe sa se reaseze, adica revine la simetria obisnuita: baza nasului se ridica usor, iar gura se indreapta cate putin in fiecare zi. Pacientul incepe sa poata inchide ochiul afectat si sa clipeasca. Apoi de-abia revine zambetul. Doctorul Nduka a tratat de paralizie faciala mai multe VIP-uri din show biz. El spune ca e importanta recuperarea si ca, de obicei, vedetele vor sa-si reia cat mai rapid activitatea, aflandu-se sub presiunea contractelor si a angajamentelor financiare de tot felul. Dar exista riscul unor sechele in cazul in care pacientul nu da voie organismului sa se restabileasca suta la suta.
Monica