Ce trebuie sa faci in cazul unui accident si ce trebuie sa faca asiguratorul RCA?

In Stiri auto de ultima ora
asigurare auto rca

Accidentele din trafic sunt destul de frecvente, insa majoritatea se soldeaza doar cu pagube materiale destul de mici. In situatia in care a avut loc un accident, iar cei din masini nu au fost raniti, se poate evita constatarea evenimentului de catre politia rutiera prin apelarea la constatarea amiabila.

Cum foarte multi soferi nu stiu exact care sunt pasii ce trebuie sa fie urmati pentru intregul proces de despagubire RCA, cei de la romasig.ro au facut o lista cu pasii necesari imediat dupa accident.

1. Se completeaza constatarea amiabila. Orice asigurare RCA vine la pachet cu formulare de constatare amiabila, in care soferii pot prezenta ceea ce s-a intamplat, in asa fel incat asiguratorul sa poata oferi despagubirea solicitata.

2. Se notifica asiguratorul RCA. Imediat dupa accident, cei care au fost implicati in eveniment au obligatia de a-si notifica asiguratorul.

3. Se depune o cerere de despagubire, in asa fel incat asiguratorul sa poata deschide un dosar de dauna. Asiguratorul RCA, indiferent ca este vorba despre asigurari rca ieftine sau mai costisitoare, are obligatia de a comunica valoarea despagubirii in maxim 7 zile de la solicitare.

Citeste si aceasta stire:  Bucureştenii preferă tot Uber, Clever şi Bolt, deşi de azi sunt ilegale

4. Se asteapta aprobarea cererii de despagubire. Asiguratorul trebuie sa ofere raspunsul in maxim 30 de zile de la solicitare. Pentru foarte multi asigurati, cele 30 de zile ar putea fi o eternitate, deoarece sunt nevoiti sa isi petreaca timpul fara masina. Tocmai de aceea, persoana prejudiciata poate sa solicite inlocuirea autovehiculului in perioada in care vehiculul avariat nu functioneaza.

5. Dupa ce se accepta cererea de despagubire, asiguratorul trebuie sa faca plata in maxim 10 zile. Orice depasire a celor 10 zile inseamna o penalizare de 0.2% din suma despagubita, in fiecare zi.

Cat trebuie platit pentru o asigurare RCA in asa fel incat sa nu existe probleme si totul sa decurga normal?

In mod firesc nu ar trebui sa existe diferente intre asigurarile RCA, dat fiind faptul ca sunt obligatorii si trebuie sa ofere aproximativ aceleasi servicii. Cu toate astea, exista diferente de pret si un calculator RCA poate sa confirme acest lucru.

Citeste si aceasta stire:  Primele imagini cu Skoda Scala sunt disponibile! Cum arata cel mai nou model al cehilor?

Pentru a calcula cat mai exact care este suma ce trebuie sa fie platita pentru asigurare, este bine sa fie verificat tariful de referinta. Conform legii 132 din 2017, exista un tarif orientativ determinat pe baza unor statistici luate din piata. Tariful de referinta este stabilit de catre ASF si se calculeaza trimestrial. In principiu, tariful de referinta difera foarte mult in functie de varsta, de vechimea automobilului si de capacitatea motorului. De asemenea, tariful RCA pentru persoane juridice este diferit de cel pentru persoane fizice.

In principiu, asigurarea RCA nu trebuie sa fie foarte scumpa, o masina de pana in 1600 de cmc necesitand un cost de pana la 1000 de lei pe an, conform tarifului de referinta. Preturile pot sa difere destul de mult de la asigurator la asigurator, insa, motiv pentru care este bine sa se analizeze cu mare atentie piata, in asa fel incat intregul proces ce apare in urma unui accident sa fie cat mai facil.

Citeste si aceasta stire:  Hyundai Tucson facelift este disponibil si in Romania: pret de pornire 22.300 de euro

You may also read!

E toiul verii si suntem tentati sa bem cat mai rece pentru a ne racori. E o greseala ce ne poate imbolnavi grav

Avertismentul medicilor: nu beti apa de la gheata ! Un pahar cu apa de la gheata suna extraordinar de tentant

Read More...

Victorie pe toata linia pentru presedintele Ucrainei

Slujitorul Poporului, partidul fostului actor de comedie ajuns presedintele Ucrainei, a castigat confortabil alegerile legislative anticipate. Formatiunea presedintelui va

Read More...
hb-newsin

5 locuri in Bucuresti care merita vazute

Bucuresti - acel oras al Romaniei in care locuiesc peste 1 milion de oameni, in care vin anual la

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora