Ciolacu a creionat componența viitorului guvern

In Stiri politice de ultima ora

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că a căzut de acord cu premierul Nicolae Ciucă să încerce să creioneze viitorul Guvern în funcţie de persoane, nu de posturi, precizând că nu este adeptul unor cabinete de tehnocraţi, pentru că, probabil, aşa a fost crescut.

El a participat la deschiderea Summitului Romanian Business Leader, cu tema “Viitorul businessului cu sens”.

“Nu ştiu câte o să aveţi de învăţat de la mine, dar sigur eu o să am foarte mult de la dumneavoastră, în schimb pot să vin cu anumite garanţii. În primul rând, vă garantez că în continuare România o să aibă o stabilitate politică, cu tot ce vedem câteodată la televizor, toate nenorocirile care se întâmplă, avem şi noi, politicienii, limitele noastre şi cu adevărat până în 1 iunie o să existe o rotaţie de prim-miniştri, dar o să fie una lină şi una aşezată. Mai avem încă de închis anumite detalii şi negocieri. (…) Vă spun foarte sincer, am ajuns la o concluzie cu domnul prim-ministru Nicole Ciucă să încercăm să creionăm viitorul Guvern în funcţie de persoane, nu de posturi şi încercăm să aşezăm cât mai potrivit oamenii cei mai competenţi şi cu randamentul cel mai bun guvernamental. Nu sunt adeptul unor guverne de tehnocraţi, pentru că cred că aşa am fost crescut, dar sunt ferm convins că şi în interiorul politicienilor găsim oameni să facă faţă acestor provocări”, a afirmat Ciolacu.

Citeste si aceasta stire:  Klaus Iohannis, pus la zid de expertii de la Oxford Analytica

Liderul PSD a evidenţiat că întotdeauna când a existat o creştere economică mai mare, “confortabilă”, statul s-a lărgit, dar a venit timpul să devină “mai suplu”.

El a adăugat că ceea ce nu s-a făcut timp de 30 de ani în ţara noastră a devenit “un avantaj economic”, pentru că s-au pornit în ultima vreme şantiere mari în infrastructura majoră.

“Tot ce nu am reuşit în aceşti 30 de ani în infrastructura mare, în acest moment ne dă o plusvaloare economică. Este o lipsă a forţei de muncă pe plan european, de aceea cred că prin dialog cu dumneavoastră o să încercăm să căutăm şi cu salarizarea şi cu salariul minim, poate şi cu anumite deduceri din venit care pe urmă nu o să se regăsească în administraţia locală, astfel încât să impulsionăm un pic să dezvoltăm serviciile. (…) Trebuie schimbată un pic paradigma, o să ne propunem totuşi, dacă anul acesta avem 7% din PIB pe investiţii, să mergem în jur de 10% şi să încercăm să ridicăm ştacheta cât mai mult. Prioritatea numărul unu rămân fondurile europene, este exerciţiul financiar trecut, să vedem cum îl închidem, cred că o să îl închidem cu absorbţie de peste 90%, rămâne PNRR şi nu neapărat componenta financiară a PNRR cât componenta de reformă, pentru că e ultimul tren de a importa reformele din Europa şi de a le implementa în România”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Citeste si aceasta stire:  Ludovic Orban: Mi-am cerut scuze de la mulți români care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro