Comisia von der Leyen, campioana la… secrete

In Stiri externe de ultima ora

Ombudsman-ul european critica lipsa de transparenta a Comisiei Europene; Echipa condusa de Ursula von der Leyen este, din nou, criticata de Ombudsman pentru intarzierile in prezentarea unor documente, potrivit normelor de acces public.

Emily O’Reilly, care conduce biroul Ombudsman-ului european cere oficial sprijinul Parlamentului pentru a accelera prezentarea unor documente. De altfel, Emily O’Reilly este cunoscuta pentru modul fara menajamente in care a abordat chestiuni de transparenta. De exemplu, ea a cerut Comisiei Europene sa prezinte toate conversatiile – SMS si Whatsap – purtate de sefa comisiei, Ursula von der Leyen, cu seful Pfizer, Albert Bourla, referitoare la negocierea pretului la vaccin si a contractelor cu fiecare stat membru.

Intr-un raport special inaintat Parlamentului European, Ombudsmanul cere sustinerea euroalesilor, mai exact luari de pozitie oficiale, in scris, pentru accelerarea prezentarii publice a unor documente.

De patru ori mai multe plangeri fata de acum 3 ani

Aceste intarzieri vizeaza in special accesul la documente privind domenii de importanta publica – de exemplu, migratia, fondurile de relansare si sanctiunile impotriva Rusiei. Potrivit documentului, se constata o inmultire record a plangerilor la adresa Comisiei von der Leyen privind accesul la documente. In 2023, desi mai sunt 3 luni din an, sunt de patru ori mai multe plangeri decat au fost, in total, in 2020.

Citeste si aceasta stire:  Cum a gresit Merkel calculele in Ucraina

“Pe buna dreptate, cetatenii UE asteapta ca administratia sa fie deschisa, moderna si in slujba publicului. Abordarea Comisiei in privind accesului la documente lasa mult de dorit in aceasta privinta. Intarzierile submineaza posibilitatea cetatenilor UE de a evalua deciziile si politicile UE intr-o maniera directa si la timp. Comisia Europeana trebuie sa-si regandeasca fundamental abordarea pentru a corecta aceasta problema sistemica’ – arata raportul Ombudsmanului european.

Monica

You may also read!

Cine este romanul acuzat de tradare si spionaj pentru ruși?

Potrivit hotararii emise de Curtea de Apel Bucuresti,  sectia a II-a penala – document consultat de Newsin – se

Read More...

Bătaie în Parlamentul României

Dan Vilceanu (neafiliat) si Florin Roman (PNL) s-au incaierat pe holurile legislativului. Florin Roman sustine ca Vilceanu e cel

Read More...

Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

O federație europeană a asociațiilor de consumatori critică site-ul de cumpărături pentru interfața sa înșelătoare.Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC),

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro