Concursul Eurovision sub teroarea protestelor pro-palestiniene

In Stiri mondene de ultima ora

Faimoasa competitie muzicala se desfasoara anul acesta sub semnul fricii: demonstrantii pro-palestinieni au reusit sa induca o stare de neliniste atat organizatorilor, cat si participantilor, fie ca vorbim despre interpreti, fie ca vorbim despre public.

Concursul are loc luna viitoare la Malmo, in Suedia, tara care a castigat editia de anul trecut a concursului Eurovision. In orasul suedez au loc frecvent demonstratii prin care organizatorilor li se cere sa elimine Israelul din competitie (desi nu e tara europeana, Israelul participa mereu la Eurovision) din cauza razboiului din Gaza. Pro-palestinienii ii acuza pe israelieni de “genocid” in Gaza, in urma operatiunii militare ample declansate de Israel dupa atacul atroce comis de Hamas pe 7 octombrie, anul trecut.

E de asteptat ca, odata cu inceperea competitiei muzicale, protestele sa se intensifice, iar lucrurile pot scapa de sub control. De asemenea, se pune problema securitatii participantilor din Israel. Pro-palestinienii au impanzit deja cu poster pe care scrie “Malmo spune nu genocidului. Israelul sa fie dat afara din Eurovision”.

„Situatia din lume e complexa. De asemenea, securitatea Suediei ridica probleme. Dar ne confruntam cu ele de cativa ani. Suntem pregatiti pentru orice, dar speram ca va fi sarbatoarea muzicii. Atat.” – declara Petra Stenkula, sefa politiei din Malmo. La randul sau, seful serviciilor de siguranta din Suedia, Per-Erik Ebbestahl, atrage atentia ca nivelul de amenintare e unul ridicat. Asta pentru ca e vorba prezenta unor mase foarte mari de oameni. „Noi avem experienta; am gazduit acum doi ani o mare conferinta europeana privind anti-semitismul si nivelul de securitate a fost ridicat. Insa acum situatia e diferita, pentru ca e vorba de un numar foarte mare de participanti. E o provocare” – a spus Ebbestahl. Reamintim ca la actuala editie a concursului, Romania nu participa, intrucat TVR a decis sa se retraga in acest an, din motive ce tin de costuri si de scandalul de anul trecut cand reprezentantul tarii noastre, Theodor Andrei, s-a facut de ras.

Citeste si aceasta stire:  Kevin Spacey, inculpat pentru patru agresiuni sexuale asupra unor barbati

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro