Copiii revin in clase pe 8 februarie

In Stiri din educatie de ultima ora

Dupa o sedinta cu premierul, cu ministrul Educatiei si cu cel al Sanatatii, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca pe 8 februarie se redeschid majoritatea scolilor.

La sedinta s-a decis reluarea cursurilor cu prezenta fizica, in marea majoritate a scolilor din Romania. Totusi, scolile vor functiona tot dupa cele 3 scenarii, in functie de evolutia pandemiei:

  • verde – zonele cu relativ putine cazuri COVID, toate scolile se redeschid fizic si copiii merg la scoala;
  • galben – zonele cu ceva mai multe cazuri de infectare: copiii de gradinita si cei din ciclul primar merg la scoala, precum si elevii din clasele terminale, VIII, XII;
  • rosu – daca localitatea intra in scenariul rosu, continua pentru un timp sa mearga la scoala si la gradinita copiii de gradinita si cei din ciclul primar, dar ceilalti nu mai merg la scoala.

Daca se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantineaza si toata lumea sta acasa, scolile se inchid, se merge in on-line.

Citeste si aceasta stire:  Elevii incep scoala, dar la sfarsitul lunii vine iar vacanta

“Am ajuns, în unanimitate, la o concluzie extrem de importanta. Incepand din semestrul II, adica dupa vacanta de o saptamana care urmeaza la inceputul lui februarie, deci din 8 februarie, cand începe semestrul II, majoritatea scolilor se vor redeschide. Asta, evident, in conditiile in care pandemia evolueaza aproximativ la fel cum am avut evolutiile in ultimele saptamani. Asta insemnand: majoritatea scolilor se redeschid, elevii se intorc la scoala” – a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Pe 2 februarie, inainte sa inceapa scoala, guvernul si presedintele vor reevalua situatia.

Universitatile reiau cursurile ?

Presedintele Iohannis a precizat ca fiecare universitate are specificul ei, iar decizia privind reluarea cursurilor fizice va fi luata la nivelul fiecarei universitati.

Monica

You may also read!

A murit legenda televiziunii americane, Larry King

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști americani de televiziune, Larry King, devenit un star mondial datorită emisiunilor la postul

Read More...

Viorica Dăncilă sare la gâtul lui Marcel Ciolacu, prietenul lui Liviu Dragnea

Începe războiul din umbră în PSD. Scoasă pe ușa din dos, ca servitoarele, din partid, Viorica Dăncilă răbufnește într-o

Read More...
11

Apartamente Avrig: care sunt facilităţile pe care ţi le oferă?

Pentru orice om, casa sau apartamentul în care o să trăiască, trebuie să îndeplinească anumite criterii. Atunci când alegi

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora