Copiii revin in clase pe 8 februarie

In Stiri din educatie de ultima ora

Dupa o sedinta cu premierul, cu ministrul Educatiei si cu cel al Sanatatii, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca pe 8 februarie se redeschid majoritatea scolilor.

La sedinta s-a decis reluarea cursurilor cu prezenta fizica, in marea majoritate a scolilor din Romania. Totusi, scolile vor functiona tot dupa cele 3 scenarii, in functie de evolutia pandemiei:

  • verde – zonele cu relativ putine cazuri COVID, toate scolile se redeschid fizic si copiii merg la scoala;
  • galben – zonele cu ceva mai multe cazuri de infectare: copiii de gradinita si cei din ciclul primar merg la scoala, precum si elevii din clasele terminale, VIII, XII;
  • rosu – daca localitatea intra in scenariul rosu, continua pentru un timp sa mearga la scoala si la gradinita copiii de gradinita si cei din ciclul primar, dar ceilalti nu mai merg la scoala.

Daca se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantineaza si toata lumea sta acasa, scolile se inchid, se merge in on-line.

Citeste si aceasta stire:  Bugetul pe 2019 aduce mai multi bani la Educatie doar pe hartie

“Am ajuns, în unanimitate, la o concluzie extrem de importanta. Incepand din semestrul II, adica dupa vacanta de o saptamana care urmeaza la inceputul lui februarie, deci din 8 februarie, cand începe semestrul II, majoritatea scolilor se vor redeschide. Asta, evident, in conditiile in care pandemia evolueaza aproximativ la fel cum am avut evolutiile in ultimele saptamani. Asta insemnand: majoritatea scolilor se redeschid, elevii se intorc la scoala” – a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Pe 2 februarie, inainte sa inceapa scoala, guvernul si presedintele vor reevalua situatia.

Universitatile reiau cursurile ?

Presedintele Iohannis a precizat ca fiecare universitate are specificul ei, iar decizia privind reluarea cursurilor fizice va fi luata la nivelul fiecarei universitati.

Monica

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora