Trei morți în Italia. Coronavirusul a închis Carnavalul de la Veneția

In Stiri externe de ultima ora

Autoritățile italiene au anunțat că evenimentele legate de faimosul Carnaval de la Veneția vor fi suspendate, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în nordul Italieni.

O femeie în vârstă, care suferea de cancer şi care a fost depistată cu coronavirus, a murit, ceea ce ridică la trei numărul de decese în Italia. Până acum, în peninsulă au fost întregistrate și 133 de îmbolnăviri de coronavirus, cei mai mulți, 89, fiind în regiunea Lomdardia, urmată de Veneto cu 25 de cazuri. Oficialii italieni au plasat în carantină 10 orașe din nordul țării, iar pasagerii curselor aeriene care pleacă de pe aeroporturile din nord sunt monitorizați și li se ia temperatura.

Ministrul adjunct al Sănătăţii, Pierpaolo Sileri, a declarat pentru SkyTG24 că e posibil ca numărul cazurilor să crească în continuare, exprimându-şi speranţa că acestea vor rămâne limitate geografic. “Mă aştept la cazuri suplimentare”, a spus acesta. “Este clar că vom avea mai multe”. Autorităţile italiene nu au raportat cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătăţii, care afirmă că România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional, din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre Italia şi China.
“Reprezentanţii Comitetului intersectorial pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19), împreună cu reprezentanţii autorităţilor cu responsabilitate în acest domeniu, au susţinut în seara zilei de 22 februarie 2020 o teleconferinţă, având în vedere evoluţia cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroşi cetăţeni români. Până în prezent, nu sunt raportate de către autorităţile italiene cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus. În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariţia de c cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional, din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre cele două ţări (n.r. – Italia şi China)”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Citeste si aceasta stire:  Vladimir Putin la putere pana in 2036

Partida dintre AC Torino şi Parma, din etapa a 25-a din Serie A, programat duminică, de la ora 15:00, a fost amânat din cauza coronavirusului, a anunţat clubul torinez.
”Meciul se va disputa la o dată care va fi anunţată ulterior”, se arată într-un scurt mesaj postat de club pe pagina sa de internet. Astfel, duminică vor mai avea loc doar partidele Genoa – Lazio şi AS Roma – Lecce.

 

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro