De frica ”radiațiilor”, autoritățile din Balcic au interzis antenele 5G

In Stiri externe de ultima ora

Situație bizară la câteva zeci de kilometri de granița sudică a României. Autoritățile din orașul bulgăresc Balcic, una dintre localitățile luate cu asalt de către turiștii români în sezonul estival, au decis să interzică amplasarea antenelor 5G. Și asta pe o perioadă de cel puțin un an de la adoptarea deciziei de către Consiliul Municipal.

Decizia Consiliului a fost luată în urma unei plângeri a “Inițiativei locale pentru interzicerea construcției antenelor pentru comunicații 5G pe teritoriul municipalității Balcic” și a fost semnată de 183 de persoane. Semnatarii petiției spun că radiațiile emise de aceste antene pot fi periculoase.

Nu există studii

Potrivit presei bulgare, deocamdată nu există studii cu privire la efectele emisiei 5G, dar orașul Balcic este primul din Bulgaria care ia o astfel de decizie. Unul dintre consilierii municipali din Balcic a recunoscut că a votat decizia, însă votul nu a fost unanim. A fost un singur ”NU” și nici o abținere. Consilierul susține că a citit unele documente ale Uniunii Europene care sugerează că atitudinea față de comunicațiile 5G trebuie să fie una reținută. Asta deși nu există o decizie la nivelul Bulgariei care să interzică amplasarea acestor antene din noua generație.

Citeste si aceasta stire:  Ministru demis pentru un contract cu o firma "misterioasa" din Romania

Oficialul bulgar a precizat că deocamdată moratoriul adoptat de Consiliul Local din Balcic este temporar și poate modificat dacă se dovedește că antenele 5G nu dăunează populației.

Unul dintre principalii operatori de telefonie mobilă din Bulgaria a anunțat că în Balcic nu a instalat deocamdată nici o astfel de antenă de comunicații.Așa că locuitorii din Balcic pot dormi liniștiți.

You may also read!

ISIS publica fotografii despre care afirma ca sunt ale atacatorilor de la Moscova

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie

Read More...

Printesa Kate face tratament pentru cancer

Dupa saptamani de speculatii privind disparitia printesei Kate din spatiul public, apar primele informatii oficiale: intr-un video emotionant, printesa

Read More...
pompa de caldura aer apa

Ce sunt pompele de căldură și cât de eficiente sunt în încălzirea și răcirea locuinței?

Pompele de căldură sunt soluții eficiente și sustenabile pentru confort termic și reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul încălzirii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro